Hund åd adventskrans med knappenåle: Sådan gør du julen sikker for dit kæledyr

Randers Dyrehospital har for nyligt opereret en boxerhund, som havde slugt en adventskrans bestående af lakridskonfekt fastsat med 23 knappenåle.

Julen rummer mange fristelser for de små kæledyr rundt omkring i Østjylland. Men i julen rimer fristelser også på farer for især de firbenede, og det kan de mærke på dyrehospitalet i Randers.

- I december oplever vi flere katte og hunde, der kommer på dyrehospitalet med madforgiftninger, fremmedlegemer i maven og gavebånd viklet fast i tarmen, siger dyrlæge ved Randers Dyrehospital Lone Plum til TV2 ØSTJYLLAND. 

Og selv om december ikke er mere end syv dage gammel, så har Lone Plum allerede haft en meget uheldig hund på operationsbordet. 

Her blev hospitalet ringet op af en 'meget-ked-af-det-hundeejer', som var kommet hjem og havde fundet ud af, at adventskransen på bordet var blevet hevet ned af familiens boxerhund. 

- Vi får hunden ind og får taget et røntgenbillede og kunne se, at den havde 23 knappenåle i maven, og vi beslutter, at den skal opereres, inden knappenålene gør indvendige skader, fortæller dyrlægen. 

Knappenålene var blevet brugt til at sætte noget lakridskonfekt fast på den adventskrans, som hunden med stor fornøjelse havde fået poterne i. 

Adventskransen var fyldt med lækkert konfekt, men desværre også mange knappenåle.
Adventskransen var fyldt med lækkert konfekt, men desværre også mange knappenåle. Foto: Privatfoto

Udover fundet af knappenåle og lakridskonfekt fandt Lone Plum også et kilo ukogte ris i hundens mave. 

- Det var noget af en blanding, men operationen gik godt, og hunden har det godt i dag. Men det er virkelig vigtigt for kæledyrsejerne, at de er opmærksomme - især hen over julen, hvor der er mange fristelser, siger hun. 

Og netop, fordi julen er fyldt med fristelser, kan du her se, hvad dyrlægen anbefaler, du skal holde øje med, hvis du har kæledyr i hjemmet. 

Julemad

Juleslik

Gavebånd

Bland ikke tingene

Gudenå Renseanlæg

Politikere i kovending til en halv milliard: Naboerne jubler

Elgiganten

Nu åbner de endelig: - Det er som om, at vinteren er forbi

20070702-153634-5-1920x1284we

Overblik: Sådan genåbner Østjylland mandag

Vintergækker

play Første forårsuge giver comeback til kulde og mulige snebyger

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

play Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager