Hørte miaven under jorden: Kat reddet op af bunker

To frivillige fra Beredskab og Sikkerhed i Randers måtte i aktion, da en kat var faldet to meter ned i en underjordisk bunker.

En miaven, der hverken kom fra jorden eller trætoppene. Lørdag opdagede en borger fra Randers, at en uheldig kat var faldet ned i en bunker under jorden.

Katten var selv kommet derned, men kunne altså ikke komme op igen, og to frivillige fra Beredskab og Sikkerhed, der dækker Randers, Favrskov og Djursland, måtte derfor kravle ned i den underjordiske bunker og redde katten op.

Beredskab og Sikkerhed har ansvaret for bunkeren, der er et levn fra tidligere krigstider.

Der måtte to mand til at redde katten op. De to frivillige, Norman og Hans Jørgen, havde både stige, koben og handsker med til redningsaktionen.
Der måtte to mand til at redde katten op. De to frivillige, Norman og Hans Jørgen, havde både stige, koben og handsker med til redningsaktionen. Foto: Beredskab og Sikkerhed - Randers, Favrskov og Djursland

Ikke en normal arbejdsopgave

Egentlig er det slet ikke deres job at træde til i sådanne kattepiner, men fordi Beredskab og Sikkerhed er forpligtet til at holde øje med bunkeren, blev de sat på opgaven.

Normalt er det Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral, der hjælper, når dyr er i nød, og opgaven var derfor også ny for indsatsleder Anders Brix Christensen.

- Det er ikke noget, vi oplever tit – heller ikke katte i træer, det hører mest til i tegnefilm, siger Anders Brix Christensen.

Det var en ventilationskanal, der lokkede den nysgerrige kat på afveje.
Det var en ventilationskanal, der lokkede den nysgerrige kat på afveje. Foto: Beredskab og Sikkerhed - Randers, Favrskov og Djursland

Selvom en kat i en underjordisk bunker var nyt for indsatslederen og de to frivillige, lykkedes det at redde katten op af det to meter dybe hul.

Borgeren, der havde tilkaldt Beredskab og Sikkerhed, tog sig efterfølgende af katten, som blev sat fri området igen om søndagen.