Fitnesscentre får nok lov til at åbne mandag: Ejer har overraskelse i ærmet

Ifølge et notat fra Kulturministeriet kan blandt andre fitnesscentre åbne på mandag.

- Det er fantastisk. Det er rigtig fantastisk. Vi har lige stillet to telte op udenfor til spinning og cross-fit, men de telte kan vi forhåbentlig snart pakke væk igen.

Ejeren af Dansk Fitness i Randers, Niels Bilde Rasmussen, er en glad mand efter udmeldingen om, at svømmehaller, legelande og fitnesscentre formentlig får lov til at åbner fra på mandag.

Jyllands-Posten og TV2 er i besiddelse af et udkast til et notat udarbejdet af Kulturministeriet. Af udkastet fremgår det, at alle indendørs idrætsfaciliteter, der ikke allerede er omfattet af genåbningsplanen, åbner 8. juni som en del af genåbningens fase 3.

Maskinerne står længe stået og samle støv i Dansk Fitness Randers.
Maskinerne står længe stået og samle støv i Dansk Fitness Randers.

Der skal løbes stærkt

Niels Bilde Rasmussen vil stadig gerne høre udmeldingen fra statsminister Mette Frederiksens mund, men han er dog optimistisk i forhold til, at han nu kan åbne sig sit fitnesscenter. 

TV2 ØSTJYLLAND var den 21. maj i kontakt med ejeren Dansk Fitness i Randers, og her sagde han følgende:

- Det ville være rigtig irriterende at skulle vente til august. Det ville være livstruende for os.

quote Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Niels Bilde Rasmussen, ejer Dansk Fitness i Randers

Lørdag siger Niels Bilde Rasmussen, at fitnesscenteret havde overlevet, også selvom han først måtte åbne dørene til august. 

- Hjælpepakkerne havde klaret det for os, men der skal løbes stærkt her i sommer for at få det hele til at hænge sammen. Vi har en del medlemmer, der har meldt sig ud eller sat deres medlemsskab i bero, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter: 

- Det sker hver sommer, men normalt får vi også nogle nye medlemmer ind. I år har vi ikke haft nogle nye tilmeldinger i tre måneder.

Dansk Fitness i Randers har normalt over 50 hold i fire sale på tre etager. 
Dansk Fitness i Randers har normalt over 50 hold i fire sale på tre etager.  Foto: Dansk Fitness Randers

Nyrenoveret center

Det har ikke været nødvendigt for Niels Bilde Rasmussen at afskedige ansatte på grund af coronakrisen, og der er også enkelt plus ved, at fitnessdørene har været lukkede i månedsvis. 

- Det eneste gode, der er sket, er, at vi er et par stykker, der har gået og malet og renoveret, så det er et super flot, nymalet center, medlemmerne kommer tilbage til. Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, siger Niels Bilde Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Fredag kom det frem, at regeringen vil hæve forsamlingsforbuddet til 50 personer fra 8. juni.

 SF glæder sig over tidligere genåbning

Hos SF glæder de sig over at kunne gå til forhandlinger om en tidligere genåbning af fitnesscentre, svømmehaller og indendørs idrætsaktiviteter end først forventet. 

- Vi er rigtig glade for, at vi er nået hertil, hvor smittetrykket er så lavt, at vi kan begynde at åbne for indendørs idræts- og foreningsliv. Det har manglet, og derfor glæder jeg mig over, at vi kan begynde at kigge ind i nogle forhandlinger som forhåbentligt medfører langt flere aktiviteter derude, siger Charlotte Broman Mølbæk, idræts - og kulturordfører for SF til TV2 ØSTJYLLAND.

Charlotte Broman Mølbæk, idræts - og kulturordfører for SF glæder sig over at kunne gå til forhandlinger om en tidligere genåbning af fitnesscentre, svømmehaller og indendørs idrætsaktiviteter end først forventet. 
Charlotte Broman Mølbæk, idræts - og kulturordfører for SF glæder sig over at kunne gå til forhandlinger om en tidligere genåbning af fitnesscentre, svømmehaller og indendørs idrætsaktiviteter end først forventet.  Foto: TV2 ØSTJYLLAND

Hun understreger dog, at der skal laves klare retningslinjer for, hvordan det kan foregå forsvarligt:

- Der skal være nogle bestemte retningslinjer som passer til den enkelte aktivitet. For eksempel for fitnesscentre er det ret vigtigt, at der er nogle ret klare og tydelige retningslinjer omkring afspritning af de redskaber, man bruger.

- For det er sådan, at når vi sidder og er fysisk anstrengte, så kommer der væske ud af munden, og det er ikke så godt, hvis vi får skabt sådan nogle super-smitte-spreder-situationer. Så det er noget af det, vi er optaget af, at vi får med ind i de her forhandlinger, siger Charlotte Broman Mølbæk.