Tog med ældre i Den Gamle By

Linieskolen Hadsten Fri Fagskole tog torsdag på udflugt til Den Gamle By sammen med ældre fra et lokalt plejehjem

01:22

1 af 2

På Linieskolen Hadsten Fri Fagskole har man fået en ny linje. Den hedder Parat Til Erhvervsuddannelserne, og er et etårigt forløb, som skal gøre unge uddannelses- og arbejdsparate og dermed fungere som introduktion til erhvervsskolerne.

På den uddannelse der hedder Social, omsorg og pædagogik var der torsdag arrangeret udflugt til Den Gamle By med beboere fra det lokale plejehjem Møllegården.

- Vi skulle arrangere en tur for de ældre, og det er så blevet til, at vi skal i Den Gamle By og gå rundt og hygge os og snakke med dem, siger Ida Hald Laursen, der er elev på skolen og på længere sigt gerne vil uddanne sig til SoSu-assistent, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sussi Toft Pedersen, der er lærer på Linieskolen, mener, at det er planlægningen og udførslen af udflugter som den til Den Gamle By, der er med til at gøre eleverne parat til erhvervsuddannelserne.

- De lærer både at planlægge en tur og at sætte sig i de ældres sted, og samtidig får de en kontakt med de ældre. Det er det, vi på skolen kalder gøremålsundervisning, siger hun.