Snart skal de små atter afleveres om morgenen - ikke alle er trygge ved plan

Forældre er delte, når det gælder genåbning af institutioner og skoler. Rådmand lover flere pædagoger.

Planen for hvordan de yngste østjyder skal tilbage til hverdagen efter påske er klar.

Sundhedsstyrelsen har præsenteret retningslinjerne for genåbning af vuggestuer, børnehaver og skoler for de mindste elever, og det bliver en noget anden virkelighed, der venter børnene.

I vuggestuer og børnehaver skal der eksempelvis være henholdsvis være 6 og 4 kvadratmeter fri gulvplads pr. barn.

Børnene skal inddeles i mindre grupper og helst lege med de samme, og så skal der vaskes legetøj to gange om dagen, ligesom børnene gerne skal vaske fingre hver anden time.

Pædagogmedhjælper føler sig splittet

I skolen skal eleverne været placeret med to meters mellemrum i klasserne. Frikvarterer skal afholdes forskudt, og så skal meget af undervisningen gerne foregå udendørs.

De nye retningslinjer har været det helt store samtaleemne mellem forældre siden statsministerens udmelding mandag aften.

quote Jeg kan bare ikke se, at børnene kan overholde retningslinjerne.

Katrine Kjeldsen, Randers

Den randrusianske pædagogmedhjælper Katrine Kjeldsen fra Randers er mor til to mindre børn, og hun er ikke helt overbevist om, at det er forsvarligt, at hendes børn igen vender tilbage til deres børnehave.

- Jeg synes, det er nogle retningslinjer, der er, og hvis de kunne blive overholdt til punkt og prikke, så synes jeg også, det kunne være rigtig fint at begynde at åbne op, men jeg kan bare ikke se, at børnene kan overholde retningslinjerne, siger hun og fortsætter:

- Det er vores børn, der er forsøgspersoner. Sådan føles det som mor.

Én ting er, at børnene måske kan blive smittet, mens de er i deres institution. Som pædagogmedhjælper er Katrine Kjeldsen desuden bekymret for, at hun tage smitten med hjem. 

- Mit job gør mig ekstra splittet. For hvis jeg nu valgte at holde dem hjemme, men selv skulle på arbejde, så kunne de jo alligevel få smitten gennem mig. Men selvfølgelig er jeg bekymret og har lyst til at holde dem hjemme, siger Katrine Kjeldsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Katrine Kjeldsen er ikke helt glad ved tanken om, at hendes søn skal i børnehave efter påsken.
Katrine Kjeldsen er ikke helt glad ved tanken om, at hendes søn skal i børnehave efter påsken.

Mor: Send de små afsted

Marie Schmidt fra Randers er tryg ved, at ministre og myndigheder har undersøgt alle muligheder. 

- Jeg har haft det lidt ambivalent med det, men hvis de små børn reagerer mindst på coronavirussen, så synes jeg, det er meget smart at sende dem afsted først, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi tager ikke Anton med hjem til en bedstemor, der har et dårligt immunforsvar. Selvfølgelig skal vi stadig huske at tænke os om.

Marie Schmidt, Randers

Hun er opmærksom på, at det fortsat er vigtigt at tage sine forholdsregler derhjemme.

- Når børnene kommer hjem fra skole, skal vi stadig huske at holde afstand. Vi tager ikke lige Anton med hjem til en bedstemor, der har et dårligt immunforsvar og så videre. Selvfølgelig skal vi stadig huske at tænke os om.

Marie Schmidt fra Randers er tryg ved, at ministre og myndigheder har undersøgt alle muligheder, inden de valgte at sende de yngste afsted først.
Marie Schmidt fra Randers er tryg ved, at ministre og myndigheder har undersøgt alle muligheder, inden de valgte at sende de yngste afsted først.

Flere pædagoger i Aarhus

Aarhus Kommune har i netop sendt en plan ud om retningslinjerne for genåbningen, og kommunen har besluttet, at åbningen skal ske gradvis.

quote Vi gør rigtig meget for at sikre trygheden. Vi har en masse dygtige ledere, der knokler lige nu.

Thomas Medom (SF), rådmand for Børn & Unge, Aarhus Kommune

Ifølge kommunens rådmand for Børn & Unge, Thomas Medom (SF), behøver hverken forældre eller pædagoger være bekymrede.

- Pædagogerne får en hel del flere kolleger. Vi kommer til at hyre ekstra medarbejdere ind til at løse de forskellige opgaver. Der kommer sandsynligvis også til at være færre børn i den første periode, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Der kommer også ekstra daglig rengøring og i øvrigt en lang række andre konkrete tiltag i de enkelte institutioner.

Rådmand Thomas Medom lover ekstra tid, til at pædagoger kan genopbygge deres relationer til børnene i vuggestuer, børnehaver og de små skoleklasser.
Rådmand Thomas Medom lover ekstra tid, til at pædagoger kan genopbygge deres relationer til børnene i vuggestuer, børnehaver og de små skoleklasser.

Rådmand forstår bekymring

Udgangspunktet er, at samtlige aarhusianske institutioner og skoler kan åbne igen efter påske, men de åbner først, når kommunen kan leve op til retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne, lyder det.

Rådmanden forstår godt den utryghed, mange forældre har i forhold til genåbningen af vuggestuer, børnehaver og skole.

- Vi skal også have lov til at glæde os over, at vi er en hel del, der lige om lidt får vores liv og hverdag tilbage. Vi gør rigtig meget for at sikre trygheden. Vi har en masse dygtige ledere, der knokler lige nu, siger Thomas Medom til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge rådmanden får pædagogerne tid til at genopbygge relationerne til børnene, når institutioner og skoler åbner efter påsken.

20210426-151912-2-1920x1204we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

Lisbjerg forbrænding

Nu begynder afbrændingen af mink i Lisbjerg

40_percent

play Stryger direkte i coronapasset: Spyttest får dig uden om køen

20210202-175316-L-1500x1000we

Aarhus-politiker misbrugt i coronaskeptisk kampagne

Dagens mest læste