Idrætsforening frygter milliontab trods støtteordning

Randers gymnastiske Forening risikerer at tabe op imod en million kroner. Et beløb, som formentlig ikke kan dækkes af den nye hjælpepakke.

Forretningsfører af Randers gymnastiske Forening, Torben Kjeldsen, er bange for, at klubben får ringere vilkår.

Idrætsforeningerne er – som rigtig mange andre – presset på økonomien i disse tider. Sent tirsdag aften landede en hjælpepakke på 50 millioner i ekstraordinær støtte hos dem.

Alligevel frygter forretningsfører af Randers gymnastiske Forening, Torben Kjeldsen, at klubben mister op imod en million kroner, på grund af manglende indtægter fra stævner, markeder og lignende. Et beløb, som de formentlig ikke vil kunne få dækket helt af den nye støtteordning.

- Det betyder jo dybest set, at vi får ringere vilkår. Vi ved også godt, at vi også selv kan bidrage til den situation, vi er i, siger Torben Kjeldsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Fællesskabet mangler

Randers gymnastiske Forening har været lukket ned, siden statsminister Mette Frederiksen besluttede, at alle idrætsforeninger skulle lukke.

Fællesskabet, som klubben skaber rammerne for, er noget, mange af medlemmerne savner – blandt andet 75-årige Inger Vester, der har gået i klubben siden hun var fem år.

Inger Vester har gået i Randers gymnastiske Forening i 70 år.

- Jeg synes ikke, det er særlig spændende at være idrætsudøver i denne her tid. Når vi har dyrket vores gymnastik eller fitness herude, så går vi normalt alle sammen op i cafeen og snakker på kryds og tværs. Det savner jeg, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Smartphone-bodyfit for seniorer

Lene Casper Johnsen, som er instruktør i Randers gymnastiske Forening, forsøger at holde gang i fællesskabet blandt de ældre ved at tage alternative midler i brug.

Hverdagen er fuldstændig revet væk under vores seniormedlemmer.

Lene Casper Johnsen, instruktør i Randers gymnastiske Forening

Hun laver nemlig bodyfit-træningstimer, hvor hun live-streamer via sin smartphone.

- Det er rigtig vigtigt at holde liv i vores seniormedlemmers rigtig gode fællesskab. De plejer at fejre hinandens fødselsdage og at mødes flere gange om ugen her i huset. Nu er den hverdag fuldstændig revet væk under dem, siger instruktøren til TV2 ØSTJYLLAND.

Lene Casper Johnsen har arrangeret live-streams af sine bodyfit-træninger til seniorerne.

- Vi skal nok komme godt ud af det

Formand for Danmarks Idrætsforening, Niels Nygaard, er glad for det ekstraordinære tilskud, som han kalder en flot tilkendegivelse til breddeidrætten. Men han er ikke sikker på, at det rækker.

- Vi er i gang med at undersøge, hvor store beløb, der egentligt skal til for at holde en hånd under idrætsforeningerne, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Den Gamle By får ikke del i hjælpepakke: - Jeg kunne ikke sove i nat

Han tror dog på, at idrætsforeningerne kommer helskindet ud på den anden side.

- Jeg er optimistisk, selvom der bliver store udfordringer for idrætsforeninger de kommende måneder. Generelt set er jeg sikker på, at vi nok skal komme godt ud af det her.

Fællesskabet vender stærkt tilbage

Nogle af medlemmerne, som lige nu ikke kan komme og dyrke fællesskabet i Randers gymnastiske Forening, har muligvis fundet alternative hobbyer i denne tid.

Men formanden for Danmarks Idrætsforening er ikke nervøs for faldende medlemstal.

- Jeg er overbevist om, at vi vil blive ved med at få fremgang i medlemstallene. Det der med at dyrke ting sammen og skabe fællesskaber får vi endnu mere behov for og lyst til efter det her.

Læs også Bloddonorer bliver testet for corona: Fire gange så mange nye og ingen tider

Heller ikke Inger Vester, der jo er kommet i klubben i 70 år, tvivler på, at fællesskabet vender tilbage, når klubben åbner igen.

- Jeg tror, der er knyttet så stærke bånd og gode venskaber herude, at folk vender tilbage igen – og det kommer forhåbentligt op og køre igen til efteråret, siger hun.

02:14

VIDEO: Her kan du se, hvordan stemningen er ude i Randers gymnastiske Forening for tiden.

Luk video