Politiet med råd til borgere: Sådan kan du være med til at opklare dit indbrud

Brug DNA-mærkning, tag billeder af dine værdigenstande og notér deres kendetegn. Sådan lyder rådene fra Østjyllands Politi.

- Vidste du, at du kan være med til at opklare dit indbrud?

Sådan lyder det i et tweet fra Østjyllands Politi søndag.

Politiet opfordrer borgerne til at dokumentere deres værdigenstande med billeder og notere deres særlige kendetegn på forhånd, hvis man skulle være uheldig at få indbrud.

Derudover opfordrer de også til at påføre ens værdigenstande en usynlig DNA-mærkning. Med en særlig DNA-lygte kan politiet nemlig nemmere spore de stjålne ting via mærkningens unikke kode.

- Det gør det meget sværere for hæler at omsætte tingene, siger politikommissær hos Østjyllands Politi René Ludvig til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det er et godt værktøj for os, for det er med til at domsfælde den pågældende. Hvis vi for eksempel løber ind i en masse stjålne smykker, hvor der er DNA-mærkning på, så vil det hjælpe vores arbejde og gøre det sværere for indbrudstyven. Og det kan vi jo godt lide, siger han.

quote Hvis vi for eksempel løber ind i en masse stjålne smykker, hvor der er DNA-mærkning på, så vil det hjælpe vores arbejde og gøre det sværere for indbrudstyven. Og det kan vi jo godt lide.

René Ludvig, politikommissær, Østjyllands Politi

Årsagen til politiets tweet er, at de forsøger at komme indbruddene i forkøbet. 

- Under corona har folk gået hjemme, så der har stort set ikke været indbrud i privat beboelse. Men nu er folk begyndt at tage på arbejde igen, og hverdagen vender så småt tilbage, siger politikommissær René Ludvig og tilføjer:

- Så hvis vi nu kan være lidt proaktive, så folk undgår indbrud, så vil vi gerne være behjælpelige med råd og vejledning, siger han.

Det er blandt andet private virksomheder, der udbyder DNA-mærkning.

Smukfest

play Ordfører kalder kritik urimelig: Smukfest holder fast

COVID-19 corona test forum horsens

Østjysk kommune har højeste incidens i Danmark

Simon Grimstrup

play Mulig ny verdensrekord: Løb i mere end ti timer op og ned ad Silkeborg-bakke

Skærmbillede 2021-05-15 kl. 11.30.13

Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

Dagens mest læste