Østjyders billeder af lokale ’perler’ skal få flere til at holde ferie her

Rejsevejledningerne for langt de fleste lande forbliver orange henover sommeren, og derfor er der formentlig også mange østjyder, der kommer til at tilbringe ferien herhjemme.

Men der er heldigvis også en masse interessante oplevelser, man kan få i egen baghave – eller i hvert fald tæt derpå.

Grenaa Lystbådehavn. Foto: Christian Nyhuus

For at øge kendskabet til de mange natur- og kulturperler, der findes i Østjylland er VisitAarhus-regionen i gang med et strikke et interaktivt kort sammen med hjælp fra østjyderne selv.

Læs også Trænger du til frisk luft? Her er de bedste naturperler under COVID-19

- Vi har selvfølgelig et godt kendskab til regionen, men vi kender ikke til det hele. Det er de lokale, der kender deres område bedst, siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus-regionen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Stovbjerg, Silkeborg. Foto: Lise Porsmose

Idéen er, at turister i Østjylland kan gå i de lokales fodspor ved at bruge kortet.

- Man får de lokales anbefalinger, som du ikke finder i en tourguide nødvendigvis. De får de lokales anbefalinger til steder, som de selv kunne finde på at vise til deres gæster, siger Pia Lange Christensen.

Du kan benytte kortet herunder:

VisitAarhus-regionen omfatter Skanderborg, Silkeborg, Favrskov, Randers, Norddjurs, Syddjurs, Aarhus og Viborg kommuner.

Ambitionen er at inspirere borgerne i de otte kommuner til at rejse rundt til forskellige attraktioner og naturområder i regionen i løbet af sommerferien.

- Vi er startet med vores eget område, og nu breder vi det så ud, så også folk udefra får lyst til at komme og holde ferie i Aarhus-regionen.

Kalø Slotsruin. Foto: Johannes Emil Christiansen

Billederne er indsendt i en konkurrence, hvor der udloddes gavekort til oplevelser i regionen. Men Pia Lange Christensen tror ikke, at det har været den primære motivationsfaktor.

- Jeg tror, det er det her med, at man gerne vil vise noget, man selv er stolt af, siger hun.

Haveforeningen Venezuela, Randers. Foto: Mylittlevibes