Nok at se til på genåbningsdagen - Politi gennemførte næsten 200 tilsyn

Østjyllands Politi havde travlt under genåbningen af cafeer og restauranter mandag, hvor de gennemførte næste 200 tilsyn.

Det forløb stille og roligt, da cafeer, restauranter og barer genåbnede mandag.

Der var nok at se til for politiet, da restauranter, cafeer og værtshuse over hele Østjylland igen slog dørene op mandag efter en lang corona-nedlukning. 

For alle spisesteder og barer skal leve op til en række krav om afstand, skiltning og tilgængeligt håndsprit for at overholde kravene i genåbningens fase to. 

Læs også Unge testes for COVID-19: Flere tror ikke selv, de er smittet

- Vi kørte rigtig mange tilsyn, og generelt havde restaurationerne godt styr på reglerne, fortæller kommunikationsrådgiver i Østjyllands Politi Jakob Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter: 

- Der var enkelte steder, hvor vi lige skulle minde om kravene til skiltning og håndsprit, men vi har ikke rejst nogen sigtelser eller uddelt nogen bøder, siger han.

Selvom alt forløb sig, som det skulle, har Østjyllands Politi i forbindelse med denne fase af genåbningen mandag gennemført næsten 200 tilsyn.

00:50

VIDEO: Det første døgn med genåbnede restauranter og værtshuse er gået godt, lyder vurderingen fra Østjyllands Politi.

Luk video

Krav til restauranter, cafeer og værtshuse:

  • På restauranter og cafeer skal der være to kvadratmeter per person, når gæsterne sidder. Hvis de står op kræver myndighederne fire kvadratmeter per person.
     
  • Beværtningen skal skilte tydeligt med, hvor mange mennesker, der maximalt må være i lokalet.
     
  • Der skal være nem adgang til håndsprit.
     
  • Både værtshuse, restauranter og cafeer skal lukke ved midnat. 
     
  • Der må ikke laves aktiviteter, der har karakter af natklub eller diskotek. Har et sted eksempelvis et dansegulv må det kun bruges, hvis der kan holdes en meters afstand mellem selskaber. 
     
  • Forsamlingsforbuddet gælder fortsat og restauranterne må derfor ikke servere for selskaber på mere end 10 personer. 

 

Kilde: Erhvervsministeriet retningslinjer for ansvarlig indretning