Godt nyt til dyreelskere: Disse østjyske dyreparker åbner snart

Flere dyreparker melder nu ud, at de genåbner inden længe - andre må dog vente lidt endnu.

Ree Park er blandt de dyreparker, der snart kan slå dørene op igen. Foto: Ree Park

I mange uger har dyr og dyrepassere været de eneste "gæster" i de zoologiske haver og dyreparker i Østjylland. 

Det bliver der dog snart lavet om på.

Både dyrene og os medarbejdere glæder os rigtig meget til, at der kommer noget liv i parken igen.

Jesper Stagegaard, direktør, Ree Park 

Både Ree Park, Skandinavisk Dyrepark og Munkholm Zoo har nemlig fået grønt lys af myndighederne til igen at invitere gæster ind i parkerne, og det betyder meget for de økonomisk trængte attraktioner. 

- Jeg er meget, meget glad. Det bliver godt at få penge i kassen. Det var selvfølgelig dejligt, hvis det hele var som inden corona-tiden, men vi må tage den derfra og få det bedste ud af det, siger Benny Johansen, ejer af Munkholm Zoo, der ligger nær Balle på Djursland, til TV2 ØSTJYLLAND 

Munkholm Zoo nær Balle på Djursland har i flere år været til salg.  Foto: John Frandsen Erhverv

Han oplyser, at parken tager sine forholdsregler for at undgå smittespredning, når den åbner igen lørdag den 25. april kl. 10. 

- Vi sætter selvfølgelig skilte op, og når de så kommer hen og betaler ved indgangen, informerer vi folk og minder dem om at holde afstand og spritte fingre af. Vi har automater med sprit alle steder og vi vasker toiletterne og borde-bænke-sæt ekstra meget af. 

Hvornår åbner parkerne?

  • Munkholm Zoo: Lørdag den 25. april
  • Ree Park: Lørdag den 25. april
  • Skandinavisk Dyrepark: I starten af maj 
  • Kattegatcentret, AQUA og Randers Regnskov: Håber at kunne åbne i starten af maj 

Dyr og medarbejdere glæder sig 

Også hos Ree Park, der ligeledes slår dørene op den 25. april, er der stor begejstring for igen at kunne åbne parken for offentligheden. 

- Det er en forløsning. Der er jo håb for, at der kommer en eller anden normalisering inden for en overskuelig fremtid. Både dyrene og os medarbejdere glæder os rigtig meget til, at der kommer noget liv i parken igen, siger direktør i Ree Park, Jesper Stagegaard, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Dyreparkerne jubler: Endelig er der økonomisk hjælp på vej

Han tror dog ikke på, at genåbningen helt kan dæmme op for de manglende gæster det seneste stykke tid. 

- Jeg tror ikke, vi kommer til at tjene ret mange penge, fordi der er en række indtægtsgivende aktiviteter, vi ikke kan starte op. Og vi bliver nødt til at have ekstra folk på job til at sikre, at folk holder afstand og så videre, siger Jesper Stagegaard. 

Udover ekstra folk til at sikre, at gæsterne holder afstand, har Ree Park flere initiativer klar til at sikre, at myndighedernes anbefalinger bliver overholdt. 

- Der er skruet væsentligt op for rengøringen, især der hvor folk krydser hinanden, siger Jesper Stagegaard og fortsætter: 

- Vores restauranter bliver ikke åbnet på normalvis. Det bliver take-away, hvor vi så har lavet ekstra stor afstand mellem bord-bænke-arrangementer udenfor.

02:43

VIDEO: I starten af januar sidste år blev et sjælendt næsehorn født i Ree Park. Videoen er fra januar 2019.  Video: Ree Park

Luk video

Skandinavisk Dyrepark åbner også snart

Mens Ree Park og Munkholm Zoo har genåbningsdatoen på plads, arbejder Skandinavisk Dyrepark, der ligger mellem Kolind og Tirstrup, også på at kunne åbne igen inden længe. 

- Vi kan ikke nå at åbne til næste weekend, men vi er i fuld gang med de sidste forberedelser og melder ud så snart, vi ved, hvornår vi kan åbne igen. Vi har hele tiden ventet på flere retningslinjer fra myndighederne, og nu skal vi have gjort de sidste detaljer klar, siger parkens direktør, Frank Vigh-Larsen, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Han fortæller, at de håber på at kunne åbne i starten af maj. 

Læs også Treårige Asbjørns drøm brast - så fik mor god ide og hjælp fra dyrepark

Hos AQUA Akvarium og Dyrepark ved Silkeborg har de til gengæld valgt at vente med at åbne for gæster. 

- Vores dyrepark kunne godt have åbnet, men vi har valgt ikke at gøre det, fordi vi har en ret stor del, der er indendørs, og vi skal stadig overholde forsamlingsforbuddet, siger administrerende direktør, Knud Bundgaard, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Akvarier kan måske også åbne snart

Kattegatcentret og Randers Regnskov holder lukket lidt endnu. Det oplyser direktør i Kattegatcentret, Helle Hegelund, der også er formand for foreningen 'Danske Zoologiske Haver & Akvarier' - kaldet DAZA. 

- Vi har ikke en dato sat på akvarierne i Danmark og på Randers Regnskov endnu. Men vi håber, at det bliver i starten af maj, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Dyreparker risikerer at måtte aflive dyr under coronakrisen

Hun fortæller, at foreningen mandag vil melde yderligere ud i forhold til genåbningen af blandt andet akvarier og andre zoologiske haver. 

- Det er en bevidst strategi vi har i DAZA, at safariparkerne åbner meget snart, så det kommer til at være lidt i bølger, siger hun.