Northside flyvende fra start: Det er et vigtigt signal

Aarhus-festivalen Northside har gået målrettet efter at præsentere store musiknavne fra start

Det første navn, der blev offentliggjort til 2017-udgaven af Northside var Radiohead, som var festivalens hovednavn.

I går blev der så offentliggjort fem navne til Northside 2018 – heriblandt Queens of the Stone Age, The National og Father John Misty, der alle har karakter af et hovednavn. Og det er et strategisk valg, at de store kanoner bliver skudt af først.

- Det betyder noget, at vi kan starte med store navne. Vi gemmer altid den første offentliggørelse, til vi har nogle af de største navne klar. Det er vigtigt i forhold til den overordnede plan, og det er et vigtigt signal, siger Northside-talsmand John Fogde til TV2 ØSTJYLLAND. 

Festivalen er meget tidligt ude med bookingerne i år – men det er faktisk tilfældigt. Det kommer sig af, at Northside har været heldige med, at nogle af deres aftaler er faldet på plads før ventet, og det giver en fordel.

- Vi kan sige videre til de øvrige bands, vi er i dialog med, at vi har nogle store navne på plads. Og vi har nogenlunde tidligt styr på budgettet, fordi nogle af de dyre navne er booket. Det sætter os i en rigtig fin forhandlingsposition, siger John Fogde.

Publikum har taget flot imod de fem offentliggørelser til 2018-programmet, men der er også nogle, der ikke fokuserer på musikken. 

”Hvis I ikke lukker færre ind på festivalen i 2018, kommer jeg ikke igen,” lyder en besked. Mange har luftet deres utilfredshed med antallet af mennesker på pladsen i Ådalen i 2017.

- Vi vidste allerede under og efter festivalen at nogle mente, der var for mange mennesker. Vi er bevidste om, at den følelse blev forstærket af, at det var så vådt derude. Vi skal i gang med at planlægge og tegne den nye plads, men vi har en forventning om, at der bliver lukket færre ind i 2018, og vi har noteret os kritikken og vil forholde os til den, siger John Fogde.

Offentliggjorte navne på Northside 2018

Festivalpladsen i Ådalen synger under alle omstændigheder på et af de sidste vers. Efter 2020 skal Northside finde et nyt område, og her er Eskelund i Viby i spil.

- Det er vi meget positivt indstillet overfor. Vi har været i dialog med Aarhus Kommune i lang tid og har bidraget med løsningsforslag så det kan fungere. Samtidig synes vi, at det kunne være fint, hvis man kunne bruge pladsen året rundt og lave en ny bypark til Aarhus. Vi glæder os til at se pengene blive godkendt til projektet, siger John Fogde, der hæfter sig ved, at Eskelund stadig er temmelig bynært og indenfor cykelafstand af Aarhus Midtby. 

 

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen

politibil

Politiet uddeler bøder og lukker vandpibecafé i Brabrand

IMG_9091

play Er der plads til flere borgere i Balle?

a09a6faa-0fea-48d0-9971-ad468d148e32

Foråret begynder med gradvist koldere vejr

DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt