VIDEO: Dyrepark har fået ny bjørnebande

Skandinavisk Dyrepark har fået nye bjørneunger, og de har nu for første gange været uden for den hule, hvor de er født.

En ny bjørnebande er kommet til i Skandinavisk Dyrepark, der ligger i Kolind på Djursland.

To bjørne fra Skandinavisk Dyrepark har til sammen fået tre unger, og de er for nylig kommet ud af den hule, hvor de har opholdt sig siden slutningen af januar, hvor de blev født.

De to mødre er tvillinger, og den ene har fået to unger, imens den anden har fået én.

En bjørnemor vejer mellem 250-300 kilo ved fødslen, imens hver unge kun vejer 600 gram.
En bjørnemor vejer mellem 250-300 kilo ved fødslen, imens hver unge kun vejer 600 gram.

- Det er tre hanner, så dem har vi selvfølgelig døbt ”bjørnebanden,” fordi når de bliver bare en lille smule ældre, så kommer de til at terrorisere hele anlægget her på fuld skrue fra morgen til aften, siger Frank Vigh-Larsen, der er direktør i Skandinavisk Dyrepark, til TV2 ØSTJYLLAND.

Og allerede nu har de tre bjørneunger fart på, siger direktøren.

- Der er rigtig meget krudt i røven på dem. De kan godt finde på at stjæle mad fra mor for eksempel. Og vi har faktisk også set dem være ude at svømme alle tre.

Er små i lang tid

Deres mødre er den Skandinaviske brune bjørn. De stammer fra Sverige.

Her ses mødrene til de tre nye bjørneunger.
Her ses mødrene til de tre nye bjørneunger.

Bjørnene er fuldvoksne, når de er 4-5 år gamle, så de er små både i år og næste år. Og det er måske rart at vide, når man ikke kan besøge parken lige foreløbig.

Skandinavisk Dyrepark regnede med at kunne åbne d. 8. maj, men det kommer de ikke til alligevel på grund af corona-udbruddet.

- Vi er klar til at møde gæster, og det er de også. Og vi går jo og håber, at vi snart kan få lov til at åbne. Vi er klar både med afstand, sprit og alverdens ting. Og vi har jo masser af plads, der er 90 fodboldbaner her i Skandinavisk Dyrepark, og det er udendørs, så vi går bare og kan næste ikke vente med at åbne.