Snart to tog i timen - men den første tid bliver med omkørsel

Efter års lovning er letbanen klar til halvtimesdrift mellem Grenaa og Aarhus. De første 10 uger bliver det med omkørsel over Skejby.

Der er godt nyt til indbyggerne i Grenaa, Kolind og andre byer på Djursland, der gennem flere år har ventet på halvtimesdrift på letbanen til og fra Aarhus.

Nu sker det. Det har Midttrafik netop offentliggjort.

Fra den 3. januar 2022 kører letbanen hver halve time - vel at mærke i myldretiden.

Det er etableringen af et krydsningsspor i Trustrup, som gør det muligt at køre to toge i timen, da to toge dermed kan krydse hinanden på den østlige del af Djursland.

Går alt efter planen er der fra august 2022 fire tog i timen i myldretiden mellem Hornslet og det centrale Aarhus.
Går alt efter planen er der fra august 2022 fire tog i timen i myldretiden mellem Hornslet og det centrale Aarhus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix


10 uger med omkørsel

Passagererne må dog væbne sig med en smule tålmodighed, fremgår det af pressemeddelelsen fra Midttrafik.

I 10 uger fra den 3. januar til den 10. marts kører der ingen tog på strækningen mellem Lystrup og Østbanetorvet.

Stationen Vestre Strandallé i Aarhus skal ligesom Trustrup på Djursland ombygges til krydsningsstation, så to tog kan mødes samme sted.

Går alt efter planen, betyder det fra august 2022 fire tog i timen i myldretiden mellem Hornslet og det centrale Aarhus.

I første omgang påvirker det trafikken på Djursland frem til den 10. marts næste år, hvor passagererne skal en tur over Skejby for at komme til Aarhus.