Legelande må stadig ikke åbne: - Børnene har et behov for at komme herud

Dele af kulturlivet som legelande og nattelivet skal vente med at åbne lidt endnu. En folketingspolitiker sår tvivl om grundlaget bag beslutningen.

Hvor store dele af kulturlivet atter må slå dørene op, er der andre, der må vente. 

Det gælder blandt andet nattelivet, badelande og legelande, herunder Lege-Revet i Grenaa.

- Det er lidt ærgerligt. Vi føler egentlig lidt, at vi har et ansvar over for de børn, som har behov for at komme herude, siger medejer og stifter af Lege-Revet Amalie Tranemose Munk til TV2 ØSTJYLLAND. 

Chokeret over beslutning  

Lege-Revet lukkede ned samtidig med resten af landets kulturliv og har ikke været åben siden. Som det er nu, må nattelivet, badelande og legelande først åbne igen den 31. januar.  

Det har betydet, at Amalie Tranemose Munk har måttet hjemsende hendes medarbejdere. I den tid har hun ikke haft nogen lønkompensation til sig selv med den konsekvens, at hun har måttet tage et fuldstidsjob ved siden af. 

- Det var meget chokerende, at vi skulle lukke ned. Og så tror jeg, at jeg er blevet lige så chokeret over, at vi ikke har fået lov til genåbne hurtigst muligt sammen med det resterende kulturliv, siger Amalie Tranemose Munk. 

Legelandet Lege-Revet i Grenaa må vente med at åbne til den 31. januar.
Legelandet Lege-Revet i Grenaa må vente med at åbne til den 31. januar.

Frygter for grundlaget   

Ifølge medlem af Epidemiudvalget Peder Hvelplund (EL) er der blevet lettet for meget på restriktionerne. 

Han kritiserer Epidemiudvalget for at tage beslutninger, der er i strid med sundhedsmyndighedernes anbefaling. 

- Det er ligesom at slå ind på kurs, hvor man siger: "Vi er bedre til at vurdere, hvad det har af konsekvens, end de sundhedsfaglige er". Det synes jeg er bekymrende, hvis det er en strategi, man begynder at slå ind på, siger sundhedsordfører Peder Hvelplund. 

Lege-Revet lukkede ned samtidig med resten af landets kulturliv og har ikke været åben siden.
Lege-Revet lukkede ned samtidig med resten af landets kulturliv og har ikke været åben siden.

Han frygter, at beslutningerne om corona er ved at udvikle sig til politiske studehandler frem for sundhedsfaglige beslutninger. 

- Det sender det signal, at så kan vi hver især begynde at komme med vores egne små kæpheste og sige: "Hvis vi lige lemper her, betyder det ikke så meget. Det tror vi sagtens, man kan", siger Peder Hvelplund og fortsætter: 

- Hvis det bliver indstillingen, kan det samlede billede og den samlede balance meget let forrykkes.