Haj-fives i Kattegatcentret: Bedste besøgstal i 10 år

Efter nogle år på dybt vand er der igen positive strømninger i Kattegatcentret.

01:35

VIDEO: Kattegatcentret har mere end 250 forskellige dyrearter i akvarierne.

Kattegatcentret i Grenaa svømmer igen i gæster. 

155.273 mennesker besøgte nemlig Kattegatcentret i 2019, og det er det højeste antal siden 2009.

Dermed er stimen af nedadgående besøgstal vendt, og det glæder akvariets direktør.

Jeg tror, at det er en kombination af flere ting. Vi har åbnet en udstilling om plastik i havene, og det trender jo i dag at snakke om bæredygtighed og at passe på miljøet.

Helle Hegelund, direktør, Kattegatcentret

- Det er vi super glade for, og det er fantastisk at vi på den måde sprænger vores rammer og har en vækst på både gæstetal og omsætning, siger Helle Hegelund til TV2 ØSTJYLLAND. 

I 2019 blev Kattegatcentret for tredje gang kåret som Nordens Bedste Akvarium, ligesom akvariet for et par år siden har fået en ny sandtigerhaj. 

Læs også For få fisk i Kattegat: Nu skal farvandet kameraovervåges

- Jeg tror, at det er en kombination af flere ting. Vi har åbnet en udstilling om plastik i havene, og det trender jo i dag at snakke om bæredygtighed og at passe på miljøet, siger Helle Hegelund og fortsætter:

- Og så er der vores aktivitetsprogram med aktiviteter, hvor man bliver inddraget og for eksempel kan fange sin egen krabbe eller lave fiskesuppe. 

02:24

VIDEO: Hvert år ender 10 millioner tons plastik i verdenshavene, hvor det gør stor skade på både planter og dyr. Det ved de om nogen på Kattegatcenteret, men alligevel er det ikke kun ulemperne, der er fokus på i deres helt nye udstilling

Luk video

Gæsterne kommer fra nær og fjern 

Og centret trækker altså gæster til fra både fra nær og fjern - og alle aldersgrupper. 

- Kattegatcentret er et oplagt sted at tage hen med sådan en lille størrelse, som vi har her, når der skal ske lidt. Der er en masse at kigge på og også en masse at røre ved, siger Eleea Munch til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun var fredag kommet helt fra Brønshøj i København sammen med sin mand og deres søn på halvandet år for at opleve Kattegatcentret. 

Familien Munch er kommet helt fra Sjælland for at besøge Kattegatcentret. 

Kløvedal-udstilling og to-meter-fisk 

I Kattegatcentret håber de, at man kan bygge videre på de gode besøgstal for 2019. Og der er flere ting på tegnebrættet. 

Blandt andet en udstilling om eventyreren og sejleren Troels Kløvedal. Og så har akvariet fået en ny beboer i form af en "Queensland Bars", der kan blive mere end to meter lang. 

Læs også Nu er det vedtaget: Politikere investerer i pingvinanlæg

I løbet af foråret tager Kattegatcentret desuden første spadestik til et nyt pingvinanlæg, som Norddjurs Kommune har investeret 15 millioner kroner i. 

Anlægget var i 2019 heftigt omdiskuteret, fordi kommunen valgte at poste penge i det på trods af store besparelser.

06:56

VIDEO: I juni 2019 var 'Mig og Mit Arbejde' på besøg hos Kattegatcentret i Grenaa, hvor der er ​​​​​​masser af hajer og fisk i - og selvfølgelig også de medarbejdere, der holder hele centeret i gang.

Luk video