52-årig mand snød kunder for millioner – pengene gik til spil

En 52-årig mand er i Retten i Randers blevet dømt for over 100 gange at have bedraget kunder i det pengeinstitut, han var ansat i.

Retten i Randers har kendt en 52-årig mand skyldig i at have snydt over 100 kunder.

Igennem syv år har en 52-årig mand fra Djursland bedraget over 100 kunder i det pengeinstitut, han var ansat i og dermed tilegnet sig omkring 2,5 millioner kroner.

Det slog Retten i Randers fast onsdag. Retten har vurderet, at bedrageriet skal koste ham en dom på halvandet års fængsel. Det meste af straffen er betinget, men han skal afsone tre måneder i fængsel. Derudover blev han idømt samfundstjeneste.

Læs også Kollapstruet rutebilstation er ikke blevet efterset siden 2010

- Den afspejler meget godt den praksis, der er på lignende sager, så på den plan er vi tilfredse med, at sagen nu er afsluttet, siger Jesper Rodkjær, der er specialanklager hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Den 52-årige mand kom for Retten i sidste uge, men først i dag er dommeren kommet frem til en afgørelse. 

Specialanklageren gik dog efter, at den 52-årige svindler skulle have en betinget straf på to år og ikke kun halvandet år.

- Den her sag adskiller sig fra andre sager ved, at han har snydt kunder, og derfor mente jeg, han skulle have to års betinget. Men dommen viser også, at det bliver taget alvorligt, da han har fået en ubetinget fængselsstraf på tre måneder, siger Jesper Rodkjær til TV2 ØSTJYLLAND.

Den 52-årig slap afsted med at snyde kunderne fra 2011 til 2018.

Læs også Royal Run springer over Aarhus i 2020

Sådan snød han kunderne

Den 52-årige var rådgiver i et pengeinstitut på Djursland, hvor han bedrog kunderne ved at bilde dem ind, at de skulle betale gebyrer, afgifter eller lignende og fik dem til at underskrive nogle papirer.

I virkeligheden skrev kunderne dog under på, at deres rådgiver måtte udbetale pengene til sig selv. 

Da en kunde undrede sig over fremgangsmåden, fandt pengeinstituttet ud af bedrageriet og meldte det straks til politiet.

Læs også Nu får 80.000 danskere indblik i deres boligs værdi

Alle berørte kunder i sagen er blevet kontaktet af pengeinstituttet, som har betalt de tabte beløb tilbage.

I retten erkendte den 52-årige sig skyldig i langt størstedelen af tilfældene. Han fortalte, at pengene var gået til spil, som han var blevet afhængig af.