SF vil have dieselbiler ud af Aarhus Midtby fra 2025

I et nyt forslag fremfører SF i Aarhus ønsket om et forbud mod dieselbiler inden for Ringgaden

Ingen dieselbiler i Aarhus Midtby! Så kort kan ønsket fra SF i Aarhus fremlægges. Partiet foreslår nu et forbud mod alle dieselbiler inden for Ringgaden fra 2025, og fra 2019 skal et forbud mod alle nye dieselbiler implementeres.

- Når dieselkøretøjerne kører igennem byen, medfølger der en kraftig stank af dieselos, sorte røgskyer fra udstødningen, og der udledes giftige gasser, som vi er nødt til at tage seriøse. Derfor må vi gøre noget, siger byrådsmedlem for SF i Aarhus, Jan Ravn Christensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge en ekspert i miljøvidenskab dør der i Danmark 4000 mennesker hvert år på grund af luftforurening. Med forbillede fra storbyer som Paris, Athen, Madrid og Mexico City mener politikeren, at et forbud mod dieselbilerne kan være løsningen.

Tid til at ændre vaner

- Rent praktisk skulle vi indføre en mærkningsordning og så vejlede om forbuddet. Vores tanke er, at det skal gælde personbiler, og derudover skal der være skrappere krav om miljøvenlige lastbiler og busser, siger Jan Ravn Christensen.

Han medgiver, at forbuddet ville give udfordringer for bilisterne.

- Men der er altså syv år, til at det træder i kraft, så folk kan nå at omlægge deres transportvaner. Vi har ikke tid til at udskyde problemerne, siger Jan Ravn Christensen.

SF forventer, at der vil være opbakning til nogle af partiets forslag, og man håber især på støtte fra Socialdemokraterne.

SF foreslår

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Skejby Sygehus Aarhus Universitetshospital

Østjysk patientforening jubler: Besøgsrestriktioner på hospitaler ophæves

Dagens mest læste