Usikkerhed om forurening: Vand skal fortsat koges i næste uge

For et sikkerheds skyld bør borgere i Torsted-området ved Horsens fortsætte med at koge deres drikkevand og vand til madlavning i næste uge

De 1800 hustande i Torsted, der får deres vand fra Torsted Vandværk, bør fortsætte med at koge vandet i næste uge også. Foto: Torsted Vandværk

Det er ikke slut med at koge vandet endnu for de 1800 husstande, der får leveret vand fra Torsted Vandværk. 

Borgerne fik først på ugen besked på, at de skulle koge deres drikkevand og vand til madlavning resten af ugen, fordi der var konstateret en for stor mængde af bakterier i drikkevandet. 

Læs også 1.800 husstande ramt: Drikkevand skal koges efter forurening

Det kommer de nu til at skulle fortsætte med også i næste uge, lyder det fra Herman Hockerup, der er formand for Torsted Vandværk. 

GODE RÅD

- Undgå at drikke vandet direkte fra hanen 
- Kog vandet først 
- Brug håndsprit 
- Undgå at skylle frugt, salat og grøntsager i vand direkte fra hanen 

- Vi har fået nogle prøver, der viser, at der ikke skulle være noget galt med vandet, men for en sikkerheds skyld bør man fortsætte med at koge vandet, siger formanden. 

Der kan have været noget galt med den første prøve, så vandet måske slet ikke har været forurenet, mener Herman Hockerup. Men fredag morgen har man taget prøver en tredje gang for at være helt sikker på, at vandet er til at drikke. 

Beboerne i 1800 husstande i Horsens Kommune skal stadig koge drikkevandet. Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix

- Der kan også være tale om en punktvis forurening, så derfor har vi udtaget prøver fra flere forskellige steder, siger han.

Prøverne fra fredag morgen er blevet sendt til laboratoriet, og der vil formentlig gå fire dage, før vandværket har svaret på dem. 

Derefter vil Torsted Vandværk vide, om der fortsat er behov for at koge vandet.