Byrådsmøde kun for kvinder: Vi værner om de bløde værdier

Det er kun hvert tredje byrådsmedlem i Favrskov Kommune, der er kvinde

Lørdag eftermiddag var der indkaldt til byrådsmøde i Hammel. Men det var ikke et byrådsmøde, som det normalt tager sig ud.

Det var nemlig kun kvindelige politikere, der var tilladt adgang i byrådssalen. 

- Kvinder er generelt underrepræsenterede i det politiske liv, og det, synes jeg, ikke er rimeligt. Det er en kvalifikation i sig selv at være kvinde, siger Anne Neergaard, der er byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Favrskov, til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Kvinder har øje for nogle andre ting, og det kommer nok af, at det er os, der føder børnene. Vi har mere sans for omsorg og følelser.

Anne Neergaard (S), byrådsmedlem

Selvom der er over 80 procent kvinder fordelt på alle kommunalt ansatte i Favrskov Kommune, så er det kun hver tredje byrådsmedlem, der er af kvindekøn. Og den fordeling er forkert, mener Anne Neergaard:

- Kvinder har øje for nogle andre ting, og det kommer nok af, at det er os, der føder børnene. Vi har mere sans for omsorg og følelser, siger Anne Neergaard.

Derfor mener hun, at der skal være en højere grad af ligestilling af kønnene i byrådet i Favrskov.

Tidligere borgmester i Hadsten Kommune, Anna-Grethe Dahl, var den første og eneste kvindelige borgemster. Det fortæller hun en sjov anekdote om i videoen her. 

- Der er i hvert fald ingen grund til, at der ikke skal være kvinder i byrådet, og der må gerne være 50 procent af hver køn. Det er rimeligt, ligesom der også burde være en lighed mellem erhvervsgrupper og alder i byrådet, fortæller Anne Neergaard. 

Kvalifikationer er afgørende

Men den opdeling er Lone Glarbo fra Venstre ikke helt enig i. Hun mener i stedet, at det er kvalifikationer, der er afgørende:

- Jeg synes, det er meget vigtigt, at der både er mænd og kvinder i byrådet, men ikke, at det skal være ligeligt fordelt. Det skal være nogen, der interesserer sig for politik, der skal ind i byrådet, fortæller Venstres byrådsmedlem Lone Glarbo til TV2 ØSTJYLLAND.

I alt 16 kvinder var lørdag eftermiddag samlet til et kvindeligt byrådsmøde i Favrskov.
I alt 16 kvinder var lørdag eftermiddag samlet til et kvindeligt byrådsmøde i Favrskov.

Én anden af deltagerne til dagens kvindebyrådsmøde var Rikke Randrup Skåning. Hun stiller op til byrådet for første gang for Socialdemokratiet. Hun mener, at kvindekønnet har fordele i en mandsdomineret politikerverden.

- Jeg har ikke tænkt så meget over at stille op i politik, fordi jeg er kvinde. Men jeg kan mærke, at det, at jeg netop er kvinde, kan være med til at have nogle andre perspektiver på de udfordringer, vi har i vores kommune, siger Rikke Randrup Skåning til TV2 ØSTJYLLAND.  

Øverst i artiklen kan du se en video fra lørdagens kvindelige byrådsmøde.

Skal vi passe børnene, mens du er til valg-debat? Tilmeld dig TV2 ØSTJYLLANDs børnevenlige debatmøde om Favrskov Kommune fredag den 10. november her.

IMG_Parkour224

play Moumen hopper fra mur til mur - lader sig ikke styre af usynlige regler

lægehelkiopter akuthelikopter helikopter

Person fløjet på hospitalet efter frontalt sammenstød

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Dagens mest læste