Gunnar gjorde særligt indtryk – nu ærer lokale hans minde

En lokal Hus Forbi-sælger havde en helt særlig betydning for mange borgere i Horsens. Nu er han afgået ved døden, og det har fået mange til at ære hans minde.

De seneste år har 55-årige Gunnar Ankerstjerne Søeberg siddet dag ud og dag ind på sin elscooter på Bilkas tagparkering i Horsens.

I sine hænder havde han Hus Forbi-bladet, som han solgte til de handlende, og på sine læber havde han et stort smil, som han sendte hver og én, der gik forbi ham.

quote Han var et livsstykke og en livsklog person, som gerne delte ud af sine erfaringer. Han var altid positiv, og jeg har aldrig hørt ham sige noget negativt.

Martin Enevoldsen, varehuschef, Bilka Horsens

Men nu er det slut. Den 21. december blev han fundet død i sin lejlighed i vestbyen i Horsens af sin rengøringshjælp. Og dét, at han ikke er her mere, har efterladt et stort tomrum for de ansatte i Bilka og de mange handlende.

- Han var altid enormt imødekommende. Han hilste på alle, og der var altid et smil på hans læbe, siger Mette Kull, der har købt Hus Forbi af Gunnar de seneste otte måneder.

Mette Kull tog billeder af Gunnar Ankerstjerne Søebjerg en uge inden, han døde. Ifølge hende havde livet sat sig sine tydelige spor hos ham, og det vækkede hendes nysgerrighed.
Mette Kull tog billeder af Gunnar Ankerstjerne Søebjerg en uge inden, han døde. Ifølge hende havde livet sat sig sine tydelige spor hos ham, og det vækkede hendes nysgerrighed.

Fra første gang Mette Kull mødte Gunnar Ankerstjerne Søebjerg, blev hun nysgerrig på ham. Hun er fritidsfotograf, og blot en uge inden han døde, tog hun nogle billeder af ham og fik samtidig hans historie.

- Han fortalte mig, at det havde reddet ham at være Hus Forbi-sælger, for han var dybt depressiv, og hvis han sad derhjemme, dulmede han sin depression med alkohol. Derfor var det bedre for ham at komme ud, siger Mette Kull til TV2 ØSTJYLLAND.

Far, stofmisbruger og meget andet

Der er mange handlende og ansatte i Bilka, der har fået den populære Hus Forbi-sælgers historie, men én af dem der kender ham og historierne allerbedst, er datteren Line Hjerrild, som er 23 år.

- Jeg har altid elsket ham og haft et godt forhold til ham, og jo ældre jeg blev, jo mere bevidst blev jeg om, at jeg gerne ville leve ved siden af ham. Altså være en del af hans liv og hjælpe ham, siger Line Hjerrild til TV2 ØSTJYLLAND.

Dette billede er det sidste, der er taget af Line Hjerrild og Gunnar Ankerstjerne Søebjerg sammen. Det er fra Line Hjerrilds konfirmation.
Dette billede er det sidste, der er taget af Line Hjerrild og Gunnar Ankerstjerne Søebjerg sammen. Det er fra Line Hjerrilds konfirmation. Foto: Privat

Da Line Hjerrild var barn, var der perioder, hvor hun ikke så sin far så meget. Da hun var seks år, blev forældrene skilt, og Line Hjerrild har blandt andet set sin far tage en overdosis.

- Han har valgt at leve sit liv på en måde, som jeg ikke ville vælge. Han har været stofmisbruger og han har også haft et alkoholmisbrug, men han forsøgte at holde det hemmeligt for mig, og han havde samtidig fokus på at skabe livglæde hos folk. Han var meget humoristisk, fortæller Line Hjerrild.

Når det kommer til jobfronten, har Gunnar Ankerstjerne Søebjerg haft mange forskellige jobs, men ifølge Line Hjerrild har de fleste jobs været jobs, hvor han ikke betalte skat. I mange år var han også langtidschauffør, men det blev der sat en stopper for, da han i sensommeren 2019 mistede det ene ben på grund af sygdom.

- Min far blev meget deprimeret, og han sad bare derhjemme og ville ikke ud, men Hus Forbi fik ham tilbage på rette spor, og han så det som sit arbejde. Han var der hver dag, og han elskede at tale med folk, siger hun. 

Ifølge deltagerne var der over 50 mennesker, der deltog til Gunnar Ankerstjerne Søebjergs begravelse.
Ifølge deltagerne var der over 50 mennesker, der deltog til Gunnar Ankerstjerne Søebjergs begravelse.

Ifølge Line Hjerrild er det uvist, hvad Gunnar Ankerstjerne Søebjerg døde af, da han altid har sagt, at han ikke vil obduceres.

- Han havde flere kritiske sygdomme. Han havde blandt andet nyreproblemer, han havde lige fået skiftet sin pacemaker, og han har levet et liv med stoffer og alkohol. Der er intet tegn på selvmord, og hans faste sygeplejerske tror, at han har fået en blodprop, siger Line Hjerrild.

En del af Bilka

Gunnar Ankerstjerne Søebjerg blev begravet i går, tirsdag den 5. januar, og ved kisten lå der en bårebuket, som sprang i øjnene og berørte de pårørende.

På bårebuketten stod der ”Tak for dit gode humør. Fra Bilka”.

- Det var så flot en gestus, og derfor tog jeg et billede af det og delte det på min Facebook-side. Han har betydet meget for mange, siger Tine Madsen, som har været venner med Gunnar i 15 år. 

Bilka Horsens gave en bårebuket, da Gunnar Ankerstjerne Søebjerg blev begravet tirsdag.
Bilka Horsens gave en bårebuket, da Gunnar Ankerstjerne Søebjerg blev begravet tirsdag. Foto: Tine Madsen

Blomsterkransen fra Bilka gjorde også indtryk på Gunnar Ankerstjerne Søebjergs datter.

- Jeg er meget taknemmelig, og jeg synes, det er så sødt af dem. Og det har virkelig vist mig, hvor stort et præg min far har sat hos Bilka. Jeg er så glad for det, de har gjort, og så er det også den smukkeste blomst, jeg har set, siger Line Hjerrild til TV2 ØSTJYLLAND.

For Bilka i Horsens var det helt naturligt, at de skulle give en bårebukket. De ansatte i butikken har nemlig set Gunnar Ankerstjerne Søebjerg som én af deres egne.

- Hvis én af vores ansatte skulle begraves, ville vi gøre det samme, og sådan er det også med Gunnar. Han var en del af Bilka, siger Martin Enevoldsen, der er varehuschef i Bilka Horsens, til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Han var et livsstykke og en livsklog person, som gerne delte ud af sine erfaringer. Han var altid positiv, og jeg har aldrig hørt ham sige noget negativt. Det er fantastisk, at man kan være i sådan en situation, som han var i, og alligevel have overskud til at se positivt på tingene. Han betød meget for de ansatte og for kunderne, siger han. 

”Der mangler noget”

Én af Gunnar Ankerstjerne Søebjergs bekendte, som også deltog til begravelsen tirsdag, har delt et billede af den bårebukket, som Bilka har givet, i Facebookgruppen ’Horsens’.

Opslaget har i skrivende stund fået 937 reaktioner og 83 kommentarer. Her skriver borgere blandt andet, at det er god stil af Bilka at give en bårebukket, men der er også mange, der ligesom Mette Kull og Bilka, ærer hans minde.

- Tror, vi er mange, der kender Gunnar på den ene eller anden måde. Jeg kender ham som en, der altid var skidesjov og var utrolig sød at tale med. Må han hvile godt, hvor han er nu. Altid i hjertet gemt. Knus og kram til de efterladte. Han var skøn en mand med et stort hjerte, skriver en bruger.

- Blev så ked af det, da jeg hørte, han var gået bort. Snakkede tit med ham. Glad for at se, at Bilka har lagt en blomst, skriver en anden bruger.

quote Det er en mærkelig følelse, at han ikke er her mere. Der mangler bare noget. Man er bare vant til, at han sidder der.

Mette Kull, Hovedgård

Ifølge Bilka og Mette Kull har Hus Forbi-sælgerne efterladt et stort tomrum, som bliver svært at fylde ud.

- Jeg synes, han vil blive savnet. Kunderne vidste jo, hvem han var, og han havde mange stamkunder, siger varehuschefen i Bilka Horsens til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er en mærkelig følelse, at han ikke er her mere. Der mangler bare noget. Man er bare vant til, at han sidder der. Han var bare en solstråle, så det var et dejligt syn, man fik, når man var ude og handle. Hvis han en sjælden gang ikke var der, blev man lidt øv over det, siger Mette Kull til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er ikke første gang en Hus Forbi-sælger efterlader et tomrum i Horsens. Den 28. januar sidste år afgik Hus Forbi-sælgeren Brian Ulbrichsen ved døden, og her stod hele byen også sammen om at ære hans minde. Det kan du se mere om i indslaget herunder.

VIDEO: 44-årige Brian Ulbrichsen gjorde stort indtryk på de borgere, der mødte ham på deres vej.
86d0c7c5-25e8-492e-9aee-4e9a440c2780

Hjemmeside udpeger Danmarks bedste kommune – se hele listen her

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

IMG_1327

Skoleleder efter lokal nedlukning: - Det er synd for børnene

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

politibil

Efter flere skudepisoder i Aarhus: Politiet genindfører to visitationszoner

Street food randers

Østjyske street food-markeder åbner ikke

Dagens mest læste