Bryan Adams og Sting aflyst: - Vi er meget kede af det

Koncertarrangørerne Horsens & Friends er hårdt ramt af statsministerens udmelding om et fortsat forbud mod store forsamlinger.

Den 60-årige canadier Bryan Adams skulle have spillet to koncerter i Horsens til sommer. Foto: Mike Ridewood/Reuters/Ritzau Scanpix

Mange havde set frem til sommerens store festivaler eller koncerter med eksempelvis Sting og Bryan Adams til sommer. Men efter at statsminister Mette Frederiksen (S) i går forlængede forbuddet mod store forsamlinger til og med august, er de store koncerter nu aflyst.

- Jeg tror, vi er mange arrangører i branchen, der er ret overraskede over, at det her forbud kommer til at trække så meget ud. Det er vi naturligvis meget kede af, siger direktør for Horsens & Friends, Claus Visbye til TV2 ØSTJYLLAND.

Bryan Adams-koncerten var allerede blevet rykket én gang, men nu bliver man nødsaget til helt at aflyse. Også Rock i Lunden er aflyst.

Kultur skaber sammenhængskraft, og det kan vi ikke rigtigt tilbyde fremadrettet.

Claus Visbye, direktør, Horsens & Friends

Ifølge direktøren er det et stort tab, at vi fortsat ikke må mødes i store forsamlinger langt ud i fremtiden.

- Vi har alle sammen en stor lyst til at være sammen med en masse mennesker på nuværende tidspunkt. Kultur skaber sammenhængskraft, og det kan vi ikke rigtigt tilbyde fremadrettet. De her hundredvis, tusindvis af arrangementer, der bliver aflyst nu her, det har jo stor betydning, siger Claus Visbye.

Sting skulle have optrådt i Lunden Horsens d. 23. juni. Nu er koncerten aflyst. Foto: VINCENZO PAGLIARULO, SCANPIX

Også flere festivaler som Smukfest og Northside bliver aflyst. Og det har ikke kun konsekvenser for arrangørerne, når de store begivenheder ikke bliver til noget.

Både det lokale foreningsliv, der hjælper til og får betaling for det, samt de mange leverandører, som mister indtægter, bliver ramt. Og det samme gør artisterne.

Læs også Udsigt til kompensation skaber ikke ro hos koncertarrangør

- For enhver musiker er det jo både en stor indtægt, men også muligheden for at promovere sin musik. Så hele den artistiske del af Danmark vil også være ramt. Der er nogle nye artister, som skulle ud at stå på scenen første gang eller andre, der lige har lavet en ny plade og gerne vil præsentere den – den mulighed er også lukket, siger direktøren til TV2 ØSTJYLLAND.

Hvis man har købt billet til et af arrangementerne, som Horsens & Friends arrangerer, får man besked via den kanal, man har købt. Claus Visbye opfordrer folk til at have lidt tålmodighed, for der er en del kommunikation, der skal på plads i de her dage.

Læs også COVID-19 LIVE: Regeringen stoppede positive coronatal - Mangler tillid til befolkningen, siger Venstre