Kaster nyt lys på mordsag

Historiker besøger Østjylland på søndag

Marie Lock-Hansen blev i november 1967 dræbt i sit hjem i Højbjerg. Mordet for snart 47 år siden er stadig en af danmarkshistoriens største kriminalgåder.

Mordet på Marie Lock-Hansen, der blev skudt i Højbjerg ved Aarhus af en ukendt gerningsmand, d. 10. november 1967, skaber fortsat stor opmærksomhed. En af dem der har gravet allermest i sagen er den københavnske forfatter og historiker, Dines Bogø.

På søndag forsøger han at kaste nyt lys over den mystiske mordsag. Det sker ved et foredrag i Nielstrup Forsamlingshus, nord for Aarhus.

Dines Bogø gennemgår de forskellige teorier om mordet samt de formodede gerningsmænd, der har været nævnt i forbindelse med sagen.

- Jeg har talt med flere, der kendte ægteparret ret godt, så lidt fra "hjemmelivet" kender jeg bedre end andre, siger Dines Bogø til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Dines Bogø har skrevet flere end 30 bøger om historiske emner og har tillige været konsulent på flere film, f.eks. "Flammen og Citronen" om besættelsen af Danmark.

Mordet på Marie Lock-Hansen i Højbjerg er sammen med dobbeltmordet på Peter Bangs Vej i København de mest omtalte drabssager i Danmark. Begge er fortsat uopklaret.

Se TV 2 | ØSTJYLLANDs tema om Højbjerg-mordet her.