Aarhus Airport føler sig forbigået i ny corona-støttepakke

En ny hjælpepakke, som lige er blevet sendt til høring, forbigår igen Aarhus Airport. Denne gang er problemet, at lufthavnen ikke har haft et lavt nok passagertal.

Corona-pandemien har trukket tæppet væk under luftfarten.

Derfor har Folketinget vedtaget at hjælpe den trængte branche med i alt 259 millioner kroner, men for anden gang flyver pengene udenom lufthavnen ved Aarhus.

- Vi føler ikke, at vi bliver tilgodeset ret meget, lyder det fra Peer Kristensen, der er administrerende direktør i Aarhus Airport, til TV2 ØSTJYLLAND.

Forbigået for anden gang

Tidligere har de jyske lufthavne modtaget ni millioner kroner i en hjælpepakke primært til genstart af de udenrigsruter, som coronavirussen har lukket ned for. Men fordi Aarhus Airport især er ramt på indenrigstrafikken, så blev det kun til én million kroner for lufthavnen, mens eksempelvis Billund Lufthavn modtog et langt større beløb.

Og nu sker det så igen i forbindelse med en ny hjælpepakke, som regeringen netop har sendt i høring. Her er nemlig afsat 28 millioner kroner til mindre, regionale lufthavne med under 200.000 passagerer, men fordi antallet af passagerer bliver beregnet ud fra antallet tilbage i 2018 og 2019, så kommer Aarhus Airport også i klemme her.

- Vi er frustrerede over, at man har sendt en hjælpepakke i høring, som ikke tager hensyn til de behov, som vi har her i Aarhus Airport, siger Peer Kristensen og fortsætter:

- Vi havde rigtig gerne set en hjælpepakke, hvor man begyndte at blive lidt mere specifik på den enkelte lufthavn og dens behov. Vi har ikke fået henvendelser fra Folketingets transportudvalg. Det ville vi gerne have set, forklarer han. 

Direktøren i Aarhus Airport føler, at Lufthavnen er blevet forbigået.
Direktøren i Aarhus Airport føler, at Lufthavnen er blevet forbigået.

DF'er håber på, at aftalen bliver revurderet

Hjælpepakken skal være med til at dække de mindre, regionale lufthavnes driftsunderskud under corona-pandemien.

Det er regeringen sammen med Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti, som den 25. juni i år indgik den politiske aftale om en Luftfartspakke på 259 millioner kroner.

Dansk Folkeparti er ikke med i aftalen, men partiets erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby (DF), synes, det er en skam, at aftalepartierne ikke har tilgodeset Aarhus Airport mere i hjælpepakkerne.

- Vi har jo ikke særligt mange lufthavne i Danmark, så derfor synes jeg jo egentlig, at de alle sammen burde kunne sikres en form for kompensation i sådan en situation, som vi har nu. Det giver jo ikke mening, at Aarhus Airport sådan set bliver straffet, som de gør i den her sag, siger Hans Kristian Skibby.

Derfor håber han, at aftalepartierne vil revurdere sagen, inden den endeligt bliver vedtaget.

- Jeg håber da, at partierne vil komme til besindighed og gå ind og kigge på deres egen aftale igen, men det er jo desværre en aftale, hvor regeringen har fundet flertal sammen med blandt andre De Konservative og andre partier, og Dansk Folkeparti er jo ikke med, så vi kan ikke regne med at blive lyttet til i den her sag, siger han. 

gymnasiet gymnasium student studenter

Skole revser forslag: Ingen har spurgt os

Breaking
Kildemosen

Tragedie på plejecenter: Tre ud af otte beboere er døde - flere er isoleret

Politibil

Indbrud endte i vild biljagt

Anders Kühnau

Udvalg vil lukke gymnasium

1918-julefest-sammenkobling

Så er det jul igen - nu i farver!

Henrik Ullum

playNy direktør i SSI advarer: Julen kan blive epidemiens største udfordring