Smukfest tænder for musikken i silende regn

Onsdag åbnede Skanderborg Festival for en våd festivalplads. Gæsterne kan forvente mere regn de næste dage

Smukfest i Skanderborg slog onsdag eftermiddag dørene op til festivalpladsen, hvor store musiknavne de næste dage vil spille for festivalens omkring 50.000 gæster. Åbningen blev dog en våd affære, da pladsen fik en ordentlig omgang regn.

SE OGSÅ: Vind billet til Smukfest blot ved at tilføje TV2OJ på Snapchat

De mange gæster kan se frem til at høre Mads Langer, Kim Larsen og Rihanna, der alle gæster festivalen onsdag. Under den første koncert om eftermiddagen kan publikum få brug for regnjakken, men vejret klarer op senere.

Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI Steen Rasmussen. 

Læs også Se her: Sådan bor de på Smukfest 2016

- I dag kan himmel og hav stå i et, men når det er passeret, bliver der plads til sol. Jeg forventer, at det vil fortsætte til omkring klokken 15-17. I nat kan der komme enkelte byger, og det kan ikke udelukkes, at der også kommer torden, siger meteorologen.

Gæsterne slipper da heller ikke for regnen de næste dage. Torsdag kan der komme byger, men også lidt sol. Fredag kan der også komme enkelte byger, mens det lørdag ser ud til at blive stort set tørt.

Imens publikum ifører sig regnjakke og gummistøvler, forsøger festivalen at forhindre, at der bliver for mudret ved at køre flere ton flis ind på festivalpladsen i bøgeskoven. 

Læs også Landsby plages af tung trafik under festival

- Vi har jo prøvet regn før. Vi skraber mudder af og ligger flis på, og de store træer kan drikke store mængder vand, så pladsen bliver væsentligt hurtigere tør, end hvis du er ude på en flad mark.

- Vi er altid forberedte på, at det kan regne. Vi har også dræn nede foran Bøgescenen, siger festivalens talsmand, Poul Martin Bonde. 

Læs også Forening sælger luft til Smukfest-madrasserne

Onsdag er også dagen, hvor festivalen åbner for Stjernescenen, der erstatter Rytmescenen. Festivalen har lavet området omkring scenen om for at undgå, at gæster føler sig mast. Der bliver blandt andet flere ind- og udgange end tidligere.

Festivalen varer indtil søndag aften, hvor TV2 spiller den sidste koncert på Bøgescenerne.