Østjyske politikere ærgrer sig over Trump-triumf

Donald Trumps valgsejr får ikke mange positive ord med på vejen fra en række østjyske politikerer

Nyheden om Donald Trumps sejr ved det amerikanske præsidentvalg vækker stærke følelser hos en række østjyske politikere.

Folketingsmedlem Kirsten Brosbøl (S), der er valgt i Østjylland, betegner skiftet fra Obama til Trump som et skifte fra den ene yderlighed til den anden.

- Fra den største retoriske begavelse i nyere tid, som taler op til folket om håb og tro på fællesskabet. Til Trumps hadefulde, splittende og overfladiske retorik og en takketale blottet for indhold, hvor alt og alle bare er "great, unbelievable, fantastic". Great? Not so much. Unbelievable? Oh yeah, skriver Kirsten Brosbøl på Facebook. 

Den aarhusianske SF-rådmand Thomas Medom kommenterer valgresultatet med få ord på Facebook:

- Jeg har brugt min morgen sammen med Frida og Valdemar på en kælkebakke. Det virkede en hel del mere meningsfuldt end det, der sker i verden lige nu. 

Michael Aastrup Jensen, Venstres udenrigsordfører og valgt i Østjylland, anlægger den diplomatiske tone på Facebook:

- Demokratiet i USA har talt og Donald Trump har vundet en klar sejr, og det siger jeg selvfølgelig tillykke til. Ingen hemmelighed, at Trump ikke var mit ønske, men USA er en af vores tætteste venner og allierede, og det vil de også fortsat være i fremtiden.

Partileder Morten Østergaard (R), der er valgt i Østjylland, konstaterer, at verden går videre trods Trumps valgsejr: 

- Jeg tænkte i går en del på Obamas første valg for 8 år siden. En fortælling om modet til at håbe. En tro på fremtiden. I min optik modsat fortegn af Trumps valgkamp, som har splittet, bygget mure og været båret af vrede. Men er der en fællesnævner? Ja. Evnen til at begejstre. Til at mobilisere. Det som svigter det politiske etablissement igen og igen, skriver Østergaard på Facebook.

Lars Boje Mathiesen, medlem af Aarhus Byråd for Nye Borgerlige, glæder sig over resultatet:

- Jeg ser dette som en sejr for det amerikanske folk. Jeg tror ikke et sekund på dommedagsprofetierne. Man forsøgte det med Euroen. Man forsøgte det med Brexit, og nu forsøgte man med Trump. Befolkningerne har gennemskuet det. De tror ikke længere blindt på magthaverne, de elitær kontrollerede medier og det system som har svigtet dem. Det er i sandhed en fantastisk tid. Befolkninger både i Europa og USA rejser sig og siger - nok er nok, skriver han på Facebook.