Nyt madmarked slog dørene op: - Folk efterspørger autenticitet

Det franske koncept Madsamling findes 12 steder i Danmark, nu er det også kommet til Aarhus

02:03

De daglige madvarer købes nok af de fleste i det brede udvalg af supermarkeder, der er rundt omkring, men i Aarhus er et nyt alternativ til supermarkederne netop dukket op.

Madmarkedet Madsamling slog onsdag dørene op for første gang, og det gav dermed østjyderne mulighed for at få råvarer direkte fra producenten. 

Læs også Populært madmarked går konkurs og lukker

- Folk efterspørger den der autenticitet, siger Rune Christian Nielsen fra Madsamling i Aarhus og fortsætter:

- Folk går ind fra uge til uge og bestiller de produkter, som vores producenter har lagt op, og hver onsdag kommer de herned og henter dem.

Anderledes oplevelse

Madmarkedet, der holder åbent hver onsdag fra 16 til 18 er det første af sin slags i Østjylland, men allerede nu er der planer om markeder i Silkeborg og Hadsten. 

Læs også Handelsstands-forening ærgrer sig over droppet butikscenter

Foreløbigt er det dog på Godsbanen i Aarhus, at folk kan besøge Madsamling, og en af dem, der onsdag var forbi, var Jan Sejersdahl Kirkegaard. Han synes, at idéen med at samle flere producenter er god.

- Både i forhold til at smage andre produkter og i forhold til at kunne sammensætte noget god mad ud af det, der er her, siger Jan Sejersdahl Kirkegaard fra Mårslet.

Vil reklamere for sig selv

En af de producenter, der havde taget turen til Aarhus for at aflevere råvarerne direkte til forbrugerne, var Lasse Petersen, der er landmand fra Horsens.

Han håber, at hans tilstedeværelse på madmarkedet med tiden kommer til at give pote rent økonomisk. 

Læs også Nyt madmarked: Niveauet er lidt højere end andre steder

- Det kommer forhåbentlig på sigt, men på en eller anden måde er vi jo nødt til at komme ud og lave noget reklame for os selv også, som småproducent så er der ikke ret mange penge til store reklameannoncer, så det her er face to face, siger Lasse Petersen.

- Jeg tænker, at der er et kæmpe potentiale i Aarhus. Der er godt nok mange studerende heroppe, men det er folk, der har en hang til de gode råvarer.