Beboere i Aarhus Vest hjælper politiet i bandekonflikt

I alt 25 mennesker er blevet anholdt i bandesager i det vestlige Aarhus fredag aften og natten til lørdag

Arkivfoto.

Politiet roser borgerne i det vestlige Aarhus for at komme med tip og hjælp i forbindelse med den seneste tids vold og uro.

- Vi er helt klar over, at beboerne også er rigtig trætte af situationen, og vi har fået en masse hjælp fra borgere derude, og det vil de forhåbentlig fortsætte med, siger vicepolitiinspektør René Raffo fra Østjyllands Politi lørdag.

Læs også Politiet anholder 25 bande-medlemmer i det vestlige Aarhus

Fredag aften og natten til lørdag har politiet anholdt i alt 25 mennesker med forbindelse til bandemiljøerne. I begge tilfælde fik politiet informationer fra lokale.

Vi er helt klar over, at beboerne også er rigtig trætte af situationen.

René Raffo, Østjyllands Politi

Omkring midnat optrådte en stor flok på en truende facon i Langkærparken i Tilst. Politiet rykkede ud med flere patruljer, og i alt 22 med tilknytning til banden Loyal to Familia blev anholdt. 

Indgrebet skete for at sikre ro og orden, og alle er efter registrering blevet løsladt lørdag morgen, oplyser politiet.

Læs også Slæbt ud af bilen og bortført: To personer fremstilles i grundlovsforhør

På grund af andre tip fra borgere kunne politiet fredag aften standse en bil, som en 20-årig var blevet bortført i på Herningvej i Brabrand. Denne anholdelse skete på Glamhøjvej.

Tre anholdt efter slag og spark

Den unge er blevet udsat for frihedsberøvelse, og han fik flere skader på grund af slag og spark. Kidnapningen stod på i cirka 20 minutter. 

I denne sag blev tre anholdt. En dommer har lørdag varetægtsfængslet to af dem, der er henholdsvis 23 og 34 år, i fire uger. Af hensyn til den fortsatte efterforskning foregik grundlovsforhøret bag lukkede døre, oplyser politiet.

Østjyllands Politi har indført visitationszone i det vestlige Aarhus.

I de seneste uger har der været flere skyderier og andre voldelige handlinger i Aarhus. Årsagen er blandt andet, at Loyal to Familia, der har rødder i København og på Sjælland, ønsker at få fodfæste i det østjyske. Dette har ført til konflikter med en lokal bandegruppering.

Politiet fastholder presset

Politiets modtræk er øget patruljering og en række efterforskninger af drabsforsøg, vold og andet.

- Vi fastholder det pres og den stærkt øgede patruljedækning i området. Vi klør på med det store politiarbejde, siger René Raffo fra Østjyllands Politi.

Læs også ”Jeg kan tale med banderne – jeg kan gøre en forskel!”

Sidste weekend skred politiet ind ved at oprette såkaldte visitationszoner, og borgmester Jacob Bundsgaard (S) talte om en alvorlig situation.

- Det skaber en enorm utryghed, at vi har oplevet en række skyderier. Det giver anledning til stor bekymring, sagde han.

FAKTA OM VISITATIONSZONER

- Politilovens paragraf 6 giver politiet ret til at foretage såkaldte stikprøvevisitationer bestemte steder. Normalt må politiet ellers kun visitere på baggrund af en mistanke.

- Loven giver politiet ret til at foretage kontrol af personers legeme. Derudover må de undersøge tøj og andre genstande. Det gælder også køretøjer.

- Politidirektøren skal sagligt begrunde, hvorfor et bestemt sted udpeges som visitationszone.

- Visitationszoner er altid midlertidige. De skal altså have en slutdato.

Kilde: Politiloven