AGF lægger afstand til bronzerivaler med sejr

Med en fortjent 2-1-sejr over FC Nordsjælland trækker AGF nu fra Farum-mandskabet i kampen om bronzemedaljer.

AGF jubler over sejren i 3F Superliga mesterskab slutspilkampen mellem AGF og FC Nordsjælland på Ceres Park i Aarhus. Foto: Henning Bagger

AGF har nu et forspring på otte point ned til Brøndby og ni til FC Nordsjælland i kampen om bronzemedaljerne.

Det står klart, efter AGF onsdag fortjent slog FCN med 2-1 på Ceres Park i anden runde af mesterskabsspillet i 3F Superligaen.

Læs også Sejr for Jacob: Står nu med eksamensbevis og job

FCN var som sædvanlig dominerende på bolden i det meste af opgøret, men holdet havde store problemer med at skabe chancer.

Samtidig var AGF-defensiven meget stærk og kunne dermed lukke ned for Nordsjællands hurtige og kreative spillere.

Læs også Stor færdselsindsats: Bilist målt til at køre over 200 km/t på motorvej

Aarhusianernes store profil Mustapha Bundu har efter coronapausen været en skygge af sig selv, men til onsdagens opgør var han tilbage i vanlig form og lagde op til begge AGF's mål.

Dermed cementerer AGF tredjepladsen i tabellen med 51 point for 28 kampe, mens FCN forbliver på femtepladsen med 42 point for samme antal kampe.

Der var adgang for 500 personer til stadion til aftenens kamp. 150 af dem var helt almindelige fans, mens blandt andet sponsorer optog de resterende pladser. Foto: Henning Bagger

Hjemmeholdet skabte et hav af chancer

Allerede efter seks minutter havde AGF to kæmpe muligheder, men begge forsøg blev reddet flot af Peter Vindahl Jensen i FCN-buret.

Hjemmeholdet skabte et hav af chancer og kom også foran efter 44 minutter.

Læs også VIDEO: Nu kan Benno og Rita handle smøger og vodka ved grænsen igen

AGF fangede udeholdet i en omstilling, og efter flot forarbejde af Mustapha Bundu kunne kantspiller Jakob Ankersen køligt sparke bolden i mål.

I det absolut sidste minut af de fire minutters tillægstid i første halvleg kunne AGF også udbygge føringen efter endnu en assist af Bundu.

Denne gang var det Patrick Mortensen, som prikkede bolden i nettet tæt på mål.

Læs også Flere hundrede mennesker samlet til biltræf - men det er ikke et brud på forsamlingsforbuddet

I anden halvleg fortsatte hjemmeholdet den flotte defensiv, og FCN's normalt sprudlende offensiv lignede en skygge af sig selv.

I det 90. minut lykkedes det dog Nordsjælland at reducere, da indskiftede Ibrahim Sadiq slap igennem AGF-forsvaret og sparkede bolden i mål.

07:33

VIDEO: Normalt kan AGF’s hjemmestadion i Aarhus rumme 20.000 mennesker.Men på grund af covid-19 står størstedelen af de sæder nu tomme – også selvom Superligaen på ny er skudt i gang. 500 personer må nu befinde sig på stadion. Se indslaget fra den 17. juni her. Video: TV2 ØSTJYLLAND. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Luk video