AGF-direktør vil flytte pokalfinalen til efteråret

Pokalfinalen bør flyttes fra maj til efteråret, så der kan komme fans på tribunerne, mener Jacob Nielsen.

AGF er blandt de fire hold, der har mulighed for at spille sig i pokalfinalen. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En pokalfinale skal spilles med tilskuere på tribunerne.

Det mener AGF-direktør Jacob Nielsen. Han opfordrer til, at årets pokalfinale i Esbjerg bliver flyttet fra 21. maj til efteråret, da der ikke er udsigt til kampe med tilskuere i nær fremtid på grund af coronakrisen.

Læs også Resten af Superliga-sæsonen bliver uden tilskuere

- Det er jo så tamt. Den bør flyttes til efteråret. Det bør man blive enige om, for det er bare ikke det værd.

- En pokalfinale uden tilskuere er da alligevel det værste, vil jeg mene, siger Jacob Nielsen til TV3 Sport.

De to finalehold kan ifølge AGF-direktøren være nødsaget til at trække lod om pokalvinderens plads i Europa League-kvalifikationen, der formentlig går i gang før september.

En pokalfinale uden tilskuere er da alligevel det værste.

Jacob Nielsen, direktør, AGF

Jacob Nielsens egen klub har spillet sig frem til semifinalen, hvor AGF står over for AaB. I den anden semifinale skal AC Horsens op mod Sønderjyske.

- Som jeg talte med en kollega om, må vi trække lod om den ekstra Europa-plads, der er til vinderen af pokalfinalen. Det er enten AaB eller AGF, der tager den ene plads i finalen. Det er min personlige holdning, siger han.

AGF-direktør Jacob Nielsen. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Finalen er en festdag

Jacob Nielsen har ikke vendt tanken med sine kolleger i de andre klubber, men han tror på, at der er interesse for at flytte pokalfinalen til efteråret.

- Det er en festdag, men det bliver det jo ikke, hvis der ikke er tilskuere, så det mener jeg godt, man kunne aftale sig ud af. Det er vi i hvert fald klar til, siger han.

Dansk fodbold er i øjeblikket suspenderet på grund af coronakrisen.

Tidligere på ugen annoncerede Divisionsforeningen, der organiserer Superligaen, at man arbejder på at genstarte turneringen i maj.

Der arbejdes med tre scenarier, hvor Superligaen genoptages 15., 24. eller 31. maj.