Horsens bryder dårlig hjemmebanestime mod Lyngby

Horsens vandt på hjemmebane for første gang siden februar, da holdet søndag eftermiddag slog Lyngby med 2-1.

AC Horsens kæmpede sig til en sejr på hjemmebane mod Lyngby. Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

AC Horsens kæmpede sig til en sejr på hjemmebane mod Lyngby. Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

AC Horsens kæmpede sig til en sejr på hjemmebane mod Lyngby. Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

1 af 3

Efter fire hjemmebanenederlag i træk tog AC Horsens sæsonens første sejr på hjemmebanen, da Lyngby blev besejret med 2-1 i 3F Superligaen.

Sejren søndag eftermiddag er den første Horsens-sejr på Casa Arena siden 17. februar, hvor Vendsyssel blev besejret med 3-0. 

Læs også Georgisk salgsobjekt sikrer Randers sejr i bundkamp

Hjemmeholdet kom bagud kort før pausen, men Den Gule Fare fik vendt kampen i anden halvleg. 

Med sejren lægger Horsens sig op på siden af Lyngby på tiendepladsen med ni point.

Kom frem til fine muligheder

Offensiven har været Horsens' store problem i de seneste kampe, men mod Lyngby kom østjyderne faktisk frem til flere fine muligheder i løbet af de første otte minutter. 

Lyngby var derimod dygtig til at spille langs kanterne og slå indlæg ind i Horsens’ felt, men det kastede dog ikke store målchancer af sig.

Fem minutter inden pausen havde Lyngby dog heldet med sig på en omstilling efter et Horsens-hjørnespark. 

Afgørelse kort før tid

Angrebsspilleren Emil Nielsen spillede sin angrebskollega Frederik Gytkjær fri med en fantastisk aflevering, og Lyngby-topscoren havde ingen problemer med at bringe gæsterne foran 1-0.

Gæsterne havde dog svært ved at håndtere Horsens’ hjørnespark, som ofte førte til klumpspil inde i feltet, men hjemmeholdet manglede det sidste for at få prikket bolden ind over stregen i flere situationer. 

Læs også AGF fik tredje sejr i træk - spiller sig i top 6

Efter 66 minutter fik Horsens tilkendt et straffespark, efter at en Lyngby-spiller havde hånd på bolden i feltet, og kantspilleren Louka Prip scorede sikkert på straffesparket til stillingen 1-1. 

Fire minutter før tid kom forløsningen for Horsens, da kantspilleren Jonas Thorsen headede bolden i mål til slutresultatet 2-1.

Der var noget bekymrede miner undervejs hos Horsens-manager Bo Henriksen, men til sidst kunne han bryde ud i jubel.  Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix