AGF fik tredje sejr i træk - spiller sig i top 6

AGF vandt søndag hjemme mod Esbjerg. Med de tre point kommer holdet - i hvert fald for en stund - op blandt de øverste seks i Superligaen.

AGF fortsatte søndag sejrsstimen med en 1-0 sejr over Esbjerg på hjemmebane. Foto: Ernst van Norde - Ritzau Scanpix

AGF fortsatte søndag sejrsstimen med en 1-0 sejr over Esbjerg på hjemmebane. Foto: Ernst van Norde - Ritzau Scanpix

AGF fortsatte søndag sejrsstimen med en 1-0 sejr over Esbjerg på hjemmebane. Foto: Ernst van Norde - Ritzau Scanpix

1 af 3

Esbjergs scoringsproblemer og AGFs sejrsstime fortsatte, da de to hold mødtes søndag på Ceres Park. 1-0 til hjemmeholdet blev slutresultatet.  

Vestjyderne skabte flere gode muligheder, men formåede ikke at udligne Jakob Ankersens sejrsmål, der faldt kort før pausen.

AGF-kantspilleren dukkede op i feltet, hvor han var først over en løs bold, som han prikkede ind til kampens eneste scoring.

Sejren er AGF's tredje i træk, og holdet er dermed kommet sig over en dårlig sæsonstart og har nu 11 point efter otte kampe på en øjeblikkelig femteplads i Superligaen.

Udeholdet begyndte bedst

Esbjerg har kun formået at score fire gange i otte kampe. Søndagens kamp var femte gang i denne sæson, at holdet er gået fra banen uden at score.

Vestjyderne begyndte ellers kampen bedst.

Læs også Silkeborg scorer millioner på Dolberg-salg

Efter omkring tyve minutter gik AGF-forsvarsspilleren Frederik Tingager galt af en bold, som Esbjerg-kantspilleren Pyry Soiri derefter prikkede forbi.

Kort efter blev et indkast forlænget, og efter en redning af Eskelinen headede Esbjergs midtbanespiller Joni Kauko bolden over målet.

Kampen bar præg af mange dueller rundt om på banen.  Foto: Ernst van Norde - Ritzau Scanpix

Færre chancer i 2. halvleg

Mod pausen kom AGF bedre med i kampen, og fem minutter før pausen gav det gevinst, da kantspilleren Jakob Ankersen scorede til 1-0.

Kantspilleren Mustapha Bundu afsluttede fladt, og Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg skubbede skuddet ud i fødderne på Ankersen, som prikkede den ind.

Læs også Randers forventer at sælge ombejlet offensivprofil

Efter pausen havde begge hold svært ved at skabe chancer.

AGF trak sig længere tilbage på banen for at forsvare resultatet, og Esbjerg havde svært ved at nedbryde AGF-forsvaret.

Først med tyve minutter tilbage kom Esbjerg tæt på at udligne, da Pyry Soiri headede et stykke over målet fra en fri position i feltet.