VIDEO: Nu er Aarhus’ første kabelbane åbnet

Kenneth Enggaard Kristensens drøm om en bane til wakeboarding i Aarhus gik søndag i opfyldelse

Det har længe været ved drømmen for Kenneth Enggaard Kristensen, men søndag blev det så til virkelighed. Aarhus fik sin første kabelbane, hvor han og andre vandhunde kan boltre sig med at dyrke wakeboarding.

- Personligt er det en milepæl i mit liv. Det bliver ikke større lige foreløbig, det her er vanvittigt stort, siger initiativtager til kabelbanen, Kenneth Enggaard Kristensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har, siden han var helt lille, elsket at stå på boardet i vandet og blive trukket af et kabel. Men Kenneth Enggaard Kristensen har altid måtte rejse rundt i landet til baner i blandt andet Hvide Sande for at dyrke sin sport.

- Nu glæder jeg mig også til at lære andre at stå på brættet. Det er lige så fed en følelse, som selv at være ude på vandet. Det betyder meget for mig at dele min passion med andre, forklarer han.

Bliver måske i mange år endnu

Søndag var den officielle indvielse, hvor der udover en masse samarbejdspartnere og almindelige publikummer også var fint besøg fra lokale politikere.

Aarhus Kommune har indtil videre givet tilladelse til banen frem til september, men det er ikke udelukket, at den bliver forlænget, lød det i dag.   

To østjyske piger har for nylig været på Svalbard og set klimaforandringerne helt tæt på. 

- Banen er med til at binde byen og bugten sammen. Jeg kan bakke fuldt op, så jeg tror også, at det er noget, vi kommer til at opleve i 2018 og årene efter, siger kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (RV) til TV2 ØSTJYLLAND.

Kabelbanen er placeret ved Bassin 7 på Aarhus Ø.

Øverst på siden kan du i indslaget se, hvordan den nye kabelbane ser ud. Her kan du også se, hvordan det gik, da vores reporter Asbjørn Andersen og Rabih Azad-Ahmad prøvede at stå på vandet.

Anne Marie Rindom

Horsenspige scorer guld ved OL

coronapas

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

Der er lagt op til nogle rigtigt varme dage den kommende uge. Saksild Strand

Juli ender betydeligt varmere end normalt

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

Dagens mest læste