VIDEO: Nu er Aarhus’ første kabelbane åbnet

Kenneth Enggaard Kristensens drøm om en bane til wakeboarding i Aarhus gik søndag i opfyldelse

Det har længe været ved drømmen for Kenneth Enggaard Kristensen, men søndag blev det så til virkelighed. Aarhus fik sin første kabelbane, hvor han og andre vandhunde kan boltre sig med at dyrke wakeboarding.

- Personligt er det en milepæl i mit liv. Det bliver ikke større lige foreløbig, det her er vanvittigt stort, siger initiativtager til kabelbanen, Kenneth Enggaard Kristensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har, siden han var helt lille, elsket at stå på boardet i vandet og blive trukket af et kabel. Men Kenneth Enggaard Kristensen har altid måtte rejse rundt i landet til baner i blandt andet Hvide Sande for at dyrke sin sport.

- Nu glæder jeg mig også til at lære andre at stå på brættet. Det er lige så fed en følelse, som selv at være ude på vandet. Det betyder meget for mig at dele min passion med andre, forklarer han.

Bliver måske i mange år endnu

Søndag var den officielle indvielse, hvor der udover en masse samarbejdspartnere og almindelige publikummer også var fint besøg fra lokale politikere.

Aarhus Kommune har indtil videre givet tilladelse til banen frem til september, men det er ikke udelukket, at den bliver forlænget, lød det i dag.   

To østjyske piger har for nylig været på Svalbard og set klimaforandringerne helt tæt på. 

- Banen er med til at binde byen og bugten sammen. Jeg kan bakke fuldt op, så jeg tror også, at det er noget, vi kommer til at opleve i 2018 og årene efter, siger kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (RV) til TV2 ØSTJYLLAND.

Kabelbanen er placeret ved Bassin 7 på Aarhus Ø.

Øverst på siden kan du i indslaget se, hvordan den nye kabelbane ser ud. Her kan du også se, hvordan det gik, da vores reporter Asbjørn Andersen og Rabih Azad-Ahmad prøvede at stå på vandet.

Lys over Svostrup Web Still

play Se video: Svostrup Kro lyser op for at mindes oversvømmelser

050321 Hjarnø Havbrug 1930 VTR Still

Retssag mod havbrug følges tæt: - De skal ha' lov at rydde op

hest2

Dyr på Molslaboratoriet undersøgt af politiet

Smukfest

liveblog COVID-19 LIVE: Partier vil øge tempo på forhandling om festivalkompensation

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Retten i Randers uddeler bøde på 19 millioner kroner

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed