Uro i Gellerup – Endnu en mand anholdt for at affyre bomberør mod politi

Endnu en mand sigtes for at have affyret et bomberør mod politiet i Gellerupparken efter Stram Kurs-demonstration.

Urolighederne opstod i kølvandet på en Stram Kurs-demonstration fredag eftermiddag med den kontroversielle leder Rasmus Paludan i front. Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

Østjyllands Politi har anholdt endnu en 26-årig mand i forbindelse med urolighederne i Gellerupparken i Aarhus på grundlovsdag 5. juni.

Manden sigtes for at have affyret et bomberør mod politiet, og han bliver onsdag formiddag fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Læs også Skærpet strafzone ophører i Gellerupparken

En anden 26-årig mand er tidligere anholdt for også at affyre bomberør mod politiet. Han blev 11. juni varetægtsfængslet i to uger.

På jagt efter flere mulige gerningsmænd

Ifølge politiet var der flere uromagere i Gellerupparken, og det fortsætter derfor efterforskningen i jagten på flere mulige gerningsmænd.

- Der var en række gerningsmænd. Vi prøver at finde frem til så mange, som vi overhovedet kan, siger Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Læs også Kvinde dræbt i Højbjerg - mand fremstilles i retten

Urolighederne opstod i kølvandet på en Stram Kurs-demonstration om eftermiddagen 5. juni med den kontroversielle leder Rasmus Paludan i front.

Det hele opstod den 5. juni, da Stram Kurs afhold demonstraiton med Rasmus Paludan i front. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Ved demonstrationen trængte en 52-årig mand ind bag politiets afspærring. Han var bevæbnet med en kniv. Da han ikke adlød politiets ordre om at lægge våbnet fra sig, blev han skudt i benet.

De efterfølgende nætter var Gellerupparken præget af uroligheder med stenkast, påsatte brande og affyring af fyrværkeri.

Læs også Mand fundet død – nu er to mænd varetægtsfængslet