Stemmesluger stopper i byrådet

Enhedslistens spidskandidat ved det seneste kommunalvalg, Laura Bryhl, har valgt at trække sig fra byrådet grundet stress. Ifølge hende selv, skyldes det især den hårde tone i partiet.

Laura Bryhl fra Enhedslisten stopper i Aarhus Byråd. 

Det skriver partiet i en pressemeddelelse tirsdag. Her fremgår det, at Laura Bryhl har valgt at trække sig, da hun igen er blevet syg med stress. Hun fortæller, at det især skyldes arbejdsmiljøet i Enhedslisten.

- Jeg oplevede, at mine stress-symptomer kom tilbage. Når man lige har været sygemeldt, er det vigtigt at være opmærksom på. Jeg har været rigtig glad for arbejdet, men når man kommer tilbage, kommer man også tilbage til den hårde tone. Vi har haft vores interne problemer, det er blevet bedre, men det er en lang proces, siger Laura Bryhl.

Hun fortæller, at det især på sociale medier og mail, at hun har oplevet den hårde tone.

Laura Bryhl var også sygemeldt med stress mellem marts og august i år. Og det er derfor ikke mange måneder, hun har haft i byrådssalen, siden hun blev valgt sidste år.

- Det er kommet bag på mig, at det har så store personlige omkostninger, siger hun. 

Laura Bryhl fik ved sidste års kommunalvalg fjerdeflest stemmer af alle med 4.865 personlige stemmer. Hun bragede dermed ind i byrådet i en alder af bare 26 år.

- Jeg er utrolig ked af, at jeg ikke kan arbejde for alle dem, der har stemt på mig. Samtidig er det stadig Enhedslistens stemmer, og de arbejder for de samme ting som mig, siger Laura Bryhl.

Enhedslistens talsperson i Aarhus, Lone Degn, erkender i et skriftligt svar, at der er et problem med kulturen i partiet.

- Laura har haft modet til at stå frem i en sag om sexisme og har desværre oplevet at blive mødt med mistænkeliggørelse. Dels af enkelte partifæller og dels af borgere, som har taget kontakt til både hende og hendes familie. Det er helt urimeligt. Og det er netop derfor, at det er vanskeligt at stå frem i sager om sexisme og krænkelser, skriver Lone Degn og fortsætter:

- Samtidig er der nogle steder en hård tone i det politiske arbejde. Det tager vi afstand fra, og vi arbejder på at gøre op med den kultur. Vi er meget kede af, at Laura har valgt at trække sig, men har også forståelse for, at det er nødvendigt for hende. Heldigvis bliver hun som medlem af partiet. Det er vi rigtig glade for.

Laura Bryhl var også forperson for Teknisk Udvalg og medlem af Magistraten. 

Hun er fortsat medlem af Enhedslisten, men forventer ikke at komme tilbage til byrådet i fremtiden.

261359-630eee2e.jpeg
261359-630eee2e.jpeg
partibogstav ø
Enhedslisten Aarhus kommune
Laura Bryhl
Født 22/3/1995 ,