Slut med Å i Aarhus: Liv Gro Jensen skifter til SF

Alternativets eneste byrådsmedlem i Aarhus skifter til SF. Det samme gør hendes 1.suppleant Sander Jensen.

Det er slut med Å-politikere i byrådet i Aarhus. 

Partiets eneste byrådsmedlem, Liv Gro Jensen, skifter nemlig til SF, og det samme gør 1. suppleant Sander Jensen. 

- Jeg er så taknemmelig for de skønne oplevelser, og de helt fantastiske mennesker, som jeg har mødt i Alternativet. Det gør ondt på mig at sige farvel. Jeg har igen og igen prøvet at rejse mig ovenpå de velkendte udfordringer i partiet, men særligt de seneste konflikter har gjort, at jeg ikke kan rejse mig igen. Derfor har jeg taget denne meget svære beslutning at melde mig ud, siger Liv Gro Jensen i en pressemeddelelse.

Liv Gro Jensen slutter sig til de tre eksisterende SF-medlemmer i Aarhus Byråd. 

- Efter at have arbejdet tæt og tillidsfuldt sammen med SF gennem flere år, er det blevet tydeligt for mig, at SF har et helt unikt fællesskab, som jeg passer virkelig godt ind i. Både værdimæssigt og politisk. Jeg er fortsat den samme person og kan arbejde for det samme som før - nemlig klima, natur, balance, styrkelse af demokratiet og bekæmpelse af ulighed, siger Liv Gro Jensen.

Sander Jensen kommer også snart i aktion for sit nye parti. Liv Gro Jensen skal nemlig på barsel til efteråret, hvor han afløser hende i byrådet. 

Glad gruppeformand

At SF nu har fået to nye partimedlemmer, begejstrer partiets gruppeformand i Aarhus. 

- Med en større gruppe er der bedre mulighed for indflydelse. Både Gro og Sander har nogle kompetencer, som gør, at vi bliver dygtigere som parti, så det er jeg selvfølgelig rigtig glad for, siger Jan Ravn Christensen, gruppeformand i SF i Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det gør, at vi bliver endnu stærkere på naturpolitik og på klimapolitik, og så har Gro en rigtig stærk position i social- og beskæftigelsesudvalget, hvor hun er formand, siger han. 

Han fortæller, at SF i længere tid har haft tæt kontakt til de nu tidligere Alternativet-politikere. 

- Vi har talt med Liv og Sander over et par måneder, og vi har arbejdet rigtig tæt sammen den seneste måneds tid. Man skal lige mærke hinanden efter, men det har været en rigtig god proces. Det bliver rigtig godt for os alle sammen, siger han.

Skiftet betyder, at SF og Socialdemokratiet nu har absolut flertal i byrådssalen. Men om det for alvor kommer til at få betydning, kan SF-gruppeformanden ikke sige så meget om. 

- Det må tiden jo vise. Det giver nogle andre muligheder, men det er sjælendt, at politik bliver styret af smalle flertal. Men jo større man er, og jo flere man er, jo bedre muligheder giver det for at få bedre indflydelse, siger Jan Ravn Christensen.

Alternativet fik 9327 stemmer i Aarhus ved Kommunalvalget i 2017. Liv Gro Jensen fik 2.241 personlige stemmer. 

40_percent

play Stryger direkte i coronapasset: Spyttest får dig uden om køen

20180924-160345-L-1920x1278we

Risiko for lokale skybrud med hagl og torden

def_thumb,50_percent

play Aldrig fundet: Dykkere leder lige nu efter Fregatten Jyllands andet anker

Lisbjerg forbrænding

Nu begynder afbrændingen af mink i Lisbjerg

Gravsted 1

Raser over gravtyveri - stjæler børnenes minde om deres far

20210514-075715-L-1920x1280we

Nu lempes rejsereglerne på seks områder

Dagens mest læste