Præster skaber drive-in-gudstjeneste på enorm parkeringsplads

Der er brug for fællesskab i en tid, hvor vi skal stå sammen hver for sig.

Der er plads til 1200 biler i Agro Food Park, og præsterne bag drive-in-gudstjenesten i Aarhus håber, parkeringspladsen bliver fyldt på søndag. Foto: Søren Follmann

På søndag, påskedag, bliver en parkeringsplads ved Agro Food Park i Aarhus scene for en drive-in gudstjeneste med plads til 1200 biler.

10 aarhusianske folkekirker, frikirker og valgmenigheder står bag arrangementet, der er et blandt 13 af slagsen på landsplan. Det er også muligt at deltage i et drive-in-arrangement i Silkeborg.

Læs også Statsministeren delte 10-årige Ronjas opslag: Nu skal hendes far punge ud

De alternative gudstjenester skyldes, at det skærer i hjerterne på landets præster, at det ikke er muligt af afholde gudstjenester på grund af corona, COVID-19.

Der er god plads på parkeringspladsen ved Agro Food Park. Foto: Søren Follmann (dronefoto)

Streaming er som en gammel øl

Påsken er den største højtid i kristendommen, og en drive-in gudstjeneste kan noget andet og mere end at livestreame, mener valgmenighedspræst i Aarhus Bykirke, Henrik Højlund.

- En drive-in gudstjeneste giver en form for kropslighed, og der er en vidunderlig sammenhæng mellem påskens budskab og det, vi gør, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Vi er sammen fysisk, og den fornemmelse af at være sammen er en helt anden end at livestreame. Det er som at drikke en øl, der har stået uden låg på i tre dage. En tynd fornemmelse. 

Læs også Den Gamle By får ikke del i hjælpepakke: - Jeg kunne ikke sove i nat

I Agro Food Park vil gudstjenesten foregå som i en klassisk drive-in bio. Gæsterne sidder i deres biler, og lytter til opvarmning og gudstjeneste ved at åbne vinduet eller gennem deres bilradio. 

 

Hvem ka' - Bilka

For at alle kan være med, bliver hele gudstjenesten også streamet live på Youtube.

Læs også Populær sanger gav take away-koncert i gården

Henrik Højlund undrer sig over, at landets præster ikke må afholde gudstjenester,

- Når Bilka kan holde åben har jeg lidt svært ved at se, hvorfor vi ikke også kan afholde gudstjenester, hvis vi tager nogle forholdsregler, lyder det.

Sognepræst i Sankt Johannes Kirke, Bent Arendt, synes, drive-in-gudstjenesten i Aarhus godt initiativ. Han har det selv meget svært med, at han ikke skal tage imod gæster i kirken i påsken.

Læs også Snart skal de små atter afleveres om morgenen - ikke alle er trygge ved plan

Præster i Aarhus vil gøre alt for at lave en form for gudstjeneste påskedag.  Foto: Søren Follmann

Brug for fællesskab

- Vi svigter vores opgave, men vi kan ikke begynde at lukke kirkerne op, som det er nu. Det må ikke ske, at kirken bliver et smittested. 

Bent Arendt sammenligner årets påske i Sankt Johannes Kirke med at lave en kæmpe teaterforestilling og så lukke teateret.

- Der er virkelig mange, der har brug for at komme i kirke og få del af det fællesskab, der er i kirken. Det er en fuldstændig akavet situation for alle kirker, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Her kan du se mere om arrangementet i Agro Food Park

Læs også De største østjyske kommuner er ikke klar til en fuld skole-genåbning