Politiet nedlægger seks ud af otte forsamlings-hotspots

På grund af den løbende genåbning af samfundet og den seneste ændring af forsamlingsforbuddet bliver seks områder i Østjylland nu fjernet fra politiets hotspot-liste.

Tangkrogen, Mølleparken, Den Permanente, Bellevue og Ceresparken i Aarhus samt Tøjhushaven i Randers er nu fjernet fra Østjyllands Politis liste over hotspots. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Når temperaturen har været høj, og solen skarp, er der forståeligt nok mange, der er søgt med de grønne områder. I flere tilfælde de samme grønne områder.

Derfor har politiet her i corona-tiden udpeget en række steder, hvor der er særlig stor risiko for, at der opstår for store forsamlinger. De såkaldte ’hotspots’.

Læs også Populært opholdssted overrendt: Politiet advarer om forbud

Den slags områder er der nu væsentlig færre af her i landsdelen. Fra og med tirsdag har Østjyllands Politi valgt at nedlægge seks ud af otte hotspots i politikredsen.

- Vores oplevelse er i store træk, at folk har været gode til ikke at stimle sammen, og set i lyset af, at forsamlingsforbuddet er ændret til 50, så mener vi ikke længere, der er grundlag for at oprette de her seks hotspots, siger Martin Løye, politiinspektør, Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Vil fortsat holde øje med sammenstimlen

Fem ud af de seks nu nedlagte hotspots ligger i Aarhus. Der er nærmere bestemt tale om Tangkrogen, Mølleparken, Den Permanente, Bellevue og Ceresparken. Derudover er også Tøjhushaven i Randers blevet fjernet fra listen.

Det er jo ikke sort og hvidt, så uagtet, at vi har taget dem af listen, vil vi løbende følge udviklingen og se, om der opstår sammenstimlen.

Martin Løye, politiinspektør, Østjyllands Politi

Politiet vil tirsdag pille de skilte ned, der er opsat de pågældende steder, men der vil fortsat blive ført tilsyn med områderne. Dog i mindre omfang end tidligere.

Læs også Forsamlingsforbud hæves flere gange over sommeren

- Det er jo ikke sort og hvidt, så uagtet, at vi har taget dem af listen, vil vi løbende følge udviklingen og se, om der opstår sammenstimlen. Det vil være noget, vi holder øje med, siger politiinspektøren.

To steder er der stadig øget risiko

Østjyllands Politi har indtil videre besluttet at oprette to hotspots. Ét i Randers og ét i Aarhus.

Der er politiets opfattelse, at der stadig er øget risiko for, at for mange samles ved Graven, der også bliver kaldt ’Hipsterhøjen’, i Aarhus og ved Tronholmen i Randers.

'Hipsterhøjen' her betegner Østjyllands Politi fortsat som et hotspot.  Foto: Frans Novak

- Det er ud fra den erfaring, vi har med de to geografier. Graven er et sted, hvor vi trods alt ved, at der er mange mennesker, der søger hen, og der ikke så meget plads at gøre med, siger Martin Løye og fortsætter:

- Tronholmen i Randers er et sted, vi erfaringsmæssigt ved, at mange samles, når vejret bliver godt. Det er et sted, hvor man har tradition for at søge hen.

Ved de to tilbageværende hotspots vil der fortsat være skiltning, der advarer folk om, at området kan blive lukket, hvis for mange stimler sammen. Her vil politiet desuden føre skærpet tilsyn.

02:10

VIDEO: Mens forsamlingsforbuddet fortsat var på højst 10 personer, blev der i Randers kridtet zoner op i flere parker i byen for at hjælpe borgerne med at holde afstand. Indslaget er fra den 1. maj 2020. Video: Østjyllands Politi

Luk video