Hvide telte: Corona-testcenter på vej i Aarhus

Flere steder i landet oprettes der testcentre i kampen mod Covid-19. Et af centrene etableres i Aarhus, bekræfter myndighederne.

Et nyt testcenter står klar ved Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus.

Opdatering

Artiklen er kl. 16.30 opdateret med nyeste viden fra pressemødet kl. 14.30, hvor Sundhedsministeren, Sundhedsstyrelsen og Statens Seruminstitut deltog.

Henover weekenden har Rigspolitiet oprettet nationale testcentre flere steder i landet. Nu er hvide telte også sat op i Risskov.

Rigspolitiet bekræftede mandag formiddag over for TV2 ØSTJYLLAND, at der bliver etableret et testcenter i Aarhus. Nærmere betegnet ved Vejlby-Risskov Hallen.

På et pressemøde mandag eftermiddag kunne Sundhedsministeren ligeledes bekræfte, at teltet er en del af myndighedernes teststrategi. På pressemødet kom det frem, at de nu vil teste alle, der har symptomer på covid-19 virus.

Læs også Alle med symptomer på coronavirus skal fremover testes

- De hvide telte er en del af vores teststrategi, som igen hænger sammen med genåbningen af Danmark, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

- Fra og med i dag udfører vi pilottests. Vi udfører tests lige nu.

Læs også150 år gammel gård opslugt i flammer 

Der er et testcenter opsat i hver af landets fem regioner, og i Region Midtjylland står teltet altså i Risskov. 

Testcentret ligger på Vejlby-Risskov Hallens parkeringsplads. Der må ikke tages billeder fra pladsen, hvor både militær og sundhedspersonale i hvide kitler er til stede. Man kan ane det hvide telt til venstre i billedet.

Myndighederne er tavse

Myndighederne lukkede tidligere i, når man spurgte ind til teltene og deres funktion.

Sundhedsstyrelsen ville hverken be- eller afkræfte noget. Og samme melding fik TV2 ØSTJYLLAND hos Sundhedsministeriet. De refererede tilbage til Rigspolitiet og sagde ydermere, at 'der vil blive meldt noget ud'.

Læs også Vuggestue og skole udsat for hærværk: Smadrede flasker og ødelagt telt

Det gjorde de så mandag kl. 14.30 på et pressemøde.

På pressemødet blev det desuden påpeget, at folk med symptomer på sygdommen Covid-19 ikke må dukke op fysisk hos deres læge. Man må heller ikke køre direkte til teststedet. 

I stedet skal man ringe til sin praktiserende læge, som vurderer situationen og vejleder en.

TV2 ØSTJYLLAND har fået tilsendt dette billede fra stedet af en bekymret nabo til testcentret. Foto: Tinnah Solear

Både de danske og internationale sundhedsmyndigheder har løbende sagt, at det er vigtigt at teste mange og gøre det hurtigt. Formålet med de mange tests er at skabe overblik over, hvordan smitten spreder sig i samfundet. 

Læs også Nyeste coronatal i Østjylland: Ingen nyindlagte i over en uge

Det skal hjælpe med at begrænse spredningen i samfundet.

Silja har indlæggelser med både astma og virus bag sig og bekymrer sig derfor over, at der nu ligger et testcenter ti meter fra det kollegieværelse, hvor hun for tiden isolerer sig.

Bekymret nabo undrer sig: - Intet fået at vide

På billeder fra stedet, hvor teltene i Risskov står, ses hvide telte omkranset af hegn, der også er dækket af med hvid presenning.

Ifølge TV2 ØSTJYLLANDS reporter på stedet er der sat skilte op, som fortæller, at man skal vise sit sundhedskort. Og så er der på stedet personer i hvidt tøj, som ligner sundhedspersonale.

Læs også Testcenter står klar foran Siljas vindue: - Vi har intet hørt

En bekymret nabo, der har vindue ti meter fra teltet, undrer sig over, at beboerne på hendes kollegie intet har fået at vide.

- Vi har ingenting fået at vide og må bare leve i uvished, mens militær og sundhedspersonale i hvide kitler render rundt lige ude foran, siger nabo Silja Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun oplyser desuden, at hun midt i eksamenslæsning forstyrres af både byggestøj og projektørlys, der natten igennem oplyser hendes kollegielejlighed.

Læs også Udsætter studieture for hundredvis af elever