Politi jagtede flyvsk og kørekortløs spritbilist på kokain

30-årig mand havde alkohol og narko i blodet, da han prøvede at flygte fra politiet

To betjente måtte bruge både køretøj og bentøj for at indfange 30-årig mand, der havde grund til at flygte. Foto: Claus Fisker & Axel Schütt - Scanpix (genrefoto)

Det blev en rutinemæssig standsning ud over det sædvanlige, da betjente fra Østjyllands Politi onsdag ville stoppe en 30-årig mandlig bilist i Aarhus N.

Den 30-årige havde nemlig ingen planer om at tale med politiet - muligvis fordi han både havde alkohol og narko i blodet, ligesom han var frakendt førerretten for narkokørsel.

Læs også Barnevogns-tyv skældte og smældte, da han blev anholdt

Politiet ville kort før klokken 17.30 stoppe manden på Halmstadgade, men da betjentene tænder udrykningslysene og signalerer, at han skal stoppe, fortsætter han ufortrøden ad Gøteborg Allé, hvor politiet kører ind foran ham for at blokere bilen.

Han bliver sigtet for spirituskørsel, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for besiddelse af narko, for at køre bil uden kørekort og for narkokørsel.

Jakob Christiansen, Østjyllands Politi

Her ville en biljagt typisk stoppe, men da den ene betjent springer ud af vognen og siger, at manden skal slukke bilen, sætter han i stedet bilen i bakgear og bakker væk, forbi patruljevognen og ind på en sidegade til Gøteborg Allé.

Har kokain i stedet for kørekort

Den 30-årige stopper kort efter og forsøger at løbe ind i en opgang. Han når dog ikke at åbne døren til opgangen, før han bliver indhentet og anholdt af en betjent, der smækker et par håndjern på ham.

Det var i området ved Halmstadgade og Gøteborg Allé i Aarhus, at den 30-årige mand forsøgte at undslippe politiet.

Manden kan indtil videre kun kan sigtes for ikke at efterkomme politiets anvisninger, men det skal hurtigt ændre sig.

Betjentene bliver eksempelvis skuffede, da de leder efter mandens kørekort i hans tegnebog. Den 30-årige har nemlig ikke et kørekort, fordi han endnu ikke har generhvervet det efter en tidligere frakendelse af førerretten for narkokørsel. Mens manden ikke kan fremvise et kørekort, kan han dog 'fremvise' en mindre mængde kokain.

Læs også Politiet efterlyser 23-årig efter knivstik: Betragtes som farlig

Alt i alt bliver den 30-årige flugtbilist sigtet for fem forhold.

- Han bliver sigtet for spirituskørsel, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for besiddelse af narko, for at køre bil uden kørekort og for narkokørsel, siger Jakob Christiansen, der er presserådgiver hos Østjyllands Politi.

Den 30-årige mand kan formentlig se frem til bødestraf og yderligere frakendelse af kørekortet.