Peter drak øl og sagde pænt farvel - siden har ingen set ham

Ifølge Peters arbejdsgiver sagde han pænt farvel et sted mellem midnat og klokken 01 natten til søndag, hvorefter han forlod et værtshus på Jægergårdsgade.

Mandag leder politiet fortsat efter den 29-årige Peter, der ikke er set siden natten til søndag, hvor han drak øl sammen med nogle kolleger i det centrale Aarhus.

Efter at have drukket øl sagde Peter pænt farvel et sted mellem midnat og klokken 01.00, hvorefter han forlod 'Pub'en' i Jægergårdsgade.

Peter, der oprindeligt er fra Irland, gik herefter ad M.P. Bruuns Gade i retning mod havnen. Det oplyser Østjyllands Politi.

Ved I, om han var meget beruset?

- Nej, det ved vi ikke, siger vicepolitiinspektør Martin Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han oplyser desuden til TV2 ØSTJYLLAND, at den 29-årige ikke taler dansk. Muligvis et par ord eller gloser, men ellers udelukkende engelsk.

Ifølge Peters søster, der i weekenden meldte ham savnet, skulle han været gået hjem til hende, da han i øjeblikket bor i hendes lejlighed på Aarhus Ø. 

Peter forlod 'Pub'en' i Jægergårdsgade mellem midnat og kl. 01 natten til søndag. Siden har ingen tilsyneladende været i kontakt med ham.
Peter forlod 'Pub'en' i Jægergårdsgade mellem midnat og kl. 01 natten til søndag. Siden har ingen tilsyneladende været i kontakt med ham. Foto: Google Street View

Når han tidligere er gået hjem fra sit arbejde på en restaurant i Jægergårdsgade, er han, ifølge politiet, gået via Banegården og langs Strøget (Ryesgade, Søndergade) og Mejlgade og via kystpromenaden til Grete Løchtes Gade på Aarhus Ø.

Det kan dog også, ifølge politiet, være den mulighed, at han er gået fra Banegården via Ny Banegårdsgade, Fredensgade eller Sønder Allé og mod havneområdet.

- Det er mest baseret på intuition og de oplysninger, vi har fra søsteren. Han er forholdsvis ny i landet, og de arbejdsdage, han har haft, der er han gået de veje, siger Martin Rasmussen, der også kan oplyse, at en kollega til forsvundne Peter så ham gå ad Jægergårdsgade i retning af en restaurant kaldet Kohalen.

Politiet har lavet dette kort med mulige ruter, Peter kan have bevæget sig ad natten til søndag.
Politiet har lavet dette kort med mulige ruter, Peter kan have bevæget sig ad natten til søndag.

Signal fra mobiltelefon

Politiets efterforskning har afdækket, at Peters telefon er gået på en mast ved Grete Løchtes Gade på Aarhus Ø omkring klokken 03.00 natten til søndag.

- Det fortæller os, at han har været der. Og det er der, hans søster bor. Vi ved altså, at han er gået fra pubben til, hvor han skulle overnatte, siger Martin Rasmussen.

Er Peters telefon slukket nu?

- Ja, den er slukket nu.

Kan I sige, om den er blevet slukket eller gået ud?

- Nej, det kan vi ikke komme nærmere. Den mister bare signalet. Og derfor har vi heller ikke flere oplysninger, forklarer Martin Rasmussen.

Signalement af Peter

Østjyllands Politi beder om, at alle butiksejere på Strøget og omkringliggende gader tjekker eventuelle overvågningsvideoer igennem fra midnat og cirka tre timer frem natten mellem lørdag og søndag for at se, om Peter er gået forbi.

- Vi vil gerne have en bedre idé om, hvilken vej han er gået. Har han smidt noget? Eller befinder han sig et sted? Det er det, vi er usikre på, siger vicepolitiinspektør Martin Rasmussen.

Mandag formiddag er eftersøgningen koncentreret omkring Aarhus Ø, hvor politiet leder med hunde. Derudover har politiet bedt om assistance fra Østjyllands Brandvæsens dykkerberedskab. 

Direkte adspurgt, om politiet formoder, at 'det værste er sket', lyder svaret:

- Det er ikke noget, vi formoder. Men muligheden er til stede, eftersom der er meget vand, og han ikke er kendt i området.

Østjyllands Politi har mandag frigivet endnu et billede af den forsvundne 29-årige.
Østjyllands Politi har mandag frigivet endnu et billede af den forsvundne 29-årige.

Politiet modtog anmeldelsen søndag eftermiddag. Det var søsteren, der meldte ham savnet.

Politiet beder borgere om at kontakte dem, hvis man skulle have set den 29-årige Peter. 

Politiet kan kontaktes på tlf. 114.