Pårørende truer og krænker ansatte på udskældte plejehjem

Trusler og krænkelser fra frustrerede pårørende er blevet en del af dagligdagen for plejehjemsansatte på flere plejehjem i Aarhus.

RETTELSE:
Det fremgik tidligere, at Aarhus Kommune nu har meldt flere episoder til politiet. Det afviser kommunen, men de fastholder, at der tidligere har været episoder på kommunens plejehjem, der har været så voldsomme, at de er blevet politianmeldt.

Ansatte på plejehjem i Aarhus oplever chikane, trusler og krænkende adfærd fra pårørende.

De pårørende er frustrerede over den behandling, de ældre på plejehjemmene Kongsgården og Skæring Plejehjem har fået af personalet. De har været omtalt i medierne de seneste dage efter beskyldninger om uværdig hjemmepleje.

Deres frustrationer har blandt ført til trusler i mails og verbale overfald. Det skriver mediet A4 Arbejdsmiljø.

Trusler mod plejehjemsansatte i Aarhus Kommune har tidligere været så voldsomme, at kommunen har meldt pårørende til politiet. Det er dog ikke sket i forbindelse med de nye sager fra Kongsgården og Skæring Plejehjem, understreger kommunen.

- Der er sket politianmeldelse i grelle tilfælde, og vi har i kommunen udviklet et elektronisk registreringssystem, som gør, at vi kan få et samlet overblik over, hvad medarbejderne udsættes for, i hvilke situationer det sker, således at vi kan forebygge bedre, forklarer Thomas Prahl, arbejdsmiljøkonsulent i Aarhus Kommune.

På Skæring Plejehjem har personalet valgt at risikovurdere syv nuværende og tidligere pårørende, der ’i særlig grad udfordrer personalets psykiske arbejdsmiljø, herunder belaster i en grad, at trusler/krænkelser bliver indberettet’, som der står i et dokument fra kommunens Sundhed- og Omsorgsudvalg.

quote I burde hænges offentligt ud med foto og det hele, så hele Danmark kan se de personer, som behandler ældre som torturofre.

Skrev et frustreret familiemedlem til forstanderen på Kongsgården.

Chikanen skete så sent som den 7. juli, hvor en pårørende til en beboer på Kongsgården skrev til forstanderen, at hun burde hænges ud offentligt med foto. I mailen, som A4 Arbejdsmiljø er i besiddelse af, står der:

'I burde hænges offentligt ud med foto og det hele, så hele Danmark kan se de personer, som behandler ældre som torturofre. Føj, må karma ramme jer alle, som har set gennem fingre med det her', skrev det frustrerede familiemedlem.

Det må ikke føre til en klapjagt

FOA's formand, Mona Striib, tager afstand fra chikanen af medarbejderne.

- Det, der er foregået i ældreomsorgen i Aarhus Kommune er ikke i orden. Men det må ikke føre til, at man nærmest har en klapjagt på det øvrige personaler, hvor man truer, råber og stempler alt plejepersonale.

quote Det er enkelte, der har fejlet, og det er slemt, hvis det fører til udskamning af en hel plejegruppe.

Mona Striib, formand FOA.

- Det er enkelte, der har fejlet, og det er slemt, hvis det fører til udskamning af en hel plejegruppe, siger Mona Striib.

FOA's formand Mona Striib tager afstand fra udskamning af en hel plejegruppe.
FOA's formand Mona Striib tager afstand fra udskamning af en hel plejegruppe. Foto: Pressefoto FOA

Mandag aften bragte Ekstra Bladet skjulte optagelser fra Kongsgården, som TV 2 havde fået fogedforbud mod at bringe. I videoen ser man den 90-årige og demente Else, der udsættes for nedværdigende adfærd af plejerne.

Foruden Kongsgården og Skæring Plejehjem har også DemensCentrum Aarhus fået kritik for plejen af de ældre.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) har indkaldt til et topmøde, hvor ældreplejen skal sættes under lup.

Smukfest

play Ordfører kalder kritik urimelig: Smukfest holder fast

Simon Grimstrup

play Mulig ny verdensrekord: Løb i mere end ti timer op og ned ad Silkeborg-bakke

Unknown

Brand tæt ved nyrenoveret kulturhus

Skærmbillede 2021-05-15 kl. 11.30.13

Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

_DSC0162

Gellerup-demonstration endte uden sigtelser

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

Dagens mest læste