Ørsted beklager tavshed: Opretter hjemmeside for røgramte borgere

Ørsted beklager nu overfor de mange borgere, der har forsøgt at komme i kontakt med dem uden held i forbindelse med branden på Studstrupværket.

Energiselskabet Ørsted opretter tirsdag eftermiddag en underside på sin hjemmeside, hvor man kan få oplysninger om forsikring, erstatning og lignende i forbindelse med branden på Studstrupværket

En lang række borgere beklager sig på de sociale medier over, at det har været stort set umuligt at komme i kontakt med Ørsted, der ejer Studstrupværket, siden torsdag i sidste uge. 

Det beklager Carsten Birkeland Kjær, pressekontakt i Markets & Bioenergy ved Ørsted.

- Vi beklager inderligt de her gener, de har været udsat for, og vi beklager, at vi ikke har været hurtige nok til at være tilgængelige for dem, der er ramt af det her, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Brandfolk arbejder i døgndrift på at flytte træpiller fra siloen, hvor branden er opstået
Brandfolk arbejder i døgndrift på at flytte træpiller fra siloen, hvor branden er opstået

Erstatning? 

På Facebook har særligt borgere i Studstrup efterspurgt svar på, om Ørsted vil betale for udgifter til genhusning, rens af tøj og rengøring. 

På undersiden, der er gået i luften tirsdag eftermiddag, kan man læse om muligheden for at få erstatning fra energiselskabet i forbindelse med branden på Studstrupværket, der har spredt ildelugtende røg ud over Djursland siden torsdag. 

- Vi har arbejdet på højtryk for at få en hjemmeside gjort klar sammen med vores forsikringsselskab, så der er en vejledning til, hvad de skal gøre, siger Carsten Birkeland Kjær.

Opdatering

Siden denne artikels udgivelse er siden vedrørende Studstrup-branden dukket op på Ørsteds hjemmeside.

  Varer længe endnu

  I første omgang skal man henvende sig til sit eget forsikringsselskab, og alternativt er det Ørsteds forsikringsselskab, man skal kontakte. 

  Her vil energiselskabet også henvise til en kontaktperson, røgramte borgere kan henvende sig til med spørgsmål. 

  Branden på Studstrupværket begyndte torsdag
  Branden på Studstrupværket begyndte torsdag

  Tirsdag er meldingen fra Østjyllands Brandvæsen, at branden på Studstrupværket vil fortsætte de næste 20 dage. 

  -  Det skal brænde langsomt. Det er en pine og en gene for folk, der bor tæt på. Men forestil jer alternativet; at det hele futter af på en gang. Det vil være meget værre, og det vil kræve en helt anden indsats, siger beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl, Østjyllands Brandvæsen.