Lokale kunder genhuses: - Mange er meget påvirket

Borgere i Studstrup er påvirket af de mange dage med røg fra Studstrupværket. Nu tilbyder forsikringsselskab sine kunder, at de kan blive genhuset.

Et af landets største forsikringsselskaber tilbyder nu sine kunder i Studstrup, at de kan blive genhuset, mens branden på Studstrupværket stadig giver røggener. 

Det fortæller skadeschef i LB Forsikring, Anne Mette Kirkegaard. 

- Vi får en del henvendelser fra vores medlemmer i lokalområdet lige nu. Mange er meget påvirkede af at have været udsat for den massive røgudvikling fra branden i flere døgn. For nogen er det på et niveau nu, hvor de ikke kan være i det længere, derfor arbejder vi lige nu benhårdt på at få genhuset dem andre steder. Så de kan komme væk fra røgen, siger hun. 

Derudover er det muligt for LB Forsikrings kunder at aflevere tøj og ting, man har brug for under sin genhusning, så det kan blive renset for røglugt. 

silo silobrand brand Studstrupværket

Når branden er slukket vil forsikringsselskabets kunder få mulighed for rensning eller erstatning af de ting, der er blevet røgskadet. 

LB Forsikring har en taksator i området ved Studstrup, der sammen med virksomhedens skadeservice organiserer, at de personer, der genhuses, får det med, de har brug for. 

- Vi ved ikke, hvor lang tid det tager at slukke branden, så det er svært at have et overblik over, hvor mange der ender med at blive berørte af det, enten fordi deres ting bliver røgskadet, eller fordi de ikke kan bo i deres huse i en periode. Det, vi kan gøre, er at hjælpe dem her og nu, og så må vi kigge på resten, når ilden er slukket, siger Anne Mette Kirkegaard. 

Bliver du genhuset? Tip os her

Tip os

Tager mindst en uge

Den seneste melding fra Østjyllands Brandvæsen er, at det vil tage mindst en uge at slukke branden på Studstrupværket. Branden begyndte torsdag i en silo med 56.000 ton træpiller. 

Mandag talte TV2 ØSTJYLLAND med flere borgere i Studstrup, der fortalte om gener på grund af de store mængder røg. 

Katja Sørensen er en af dem, der har fået hovedpine, kvalme og en sviende fornemmelse i halsen. Hun bor tæt på Studstrupværket, og familiens hus har flere gange været indhyllet i røg.

- Jeg har ondt i hovedet, jeg har kløe, og det svier i min hals, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.