Mødre går på gaden i protest mod vaccinepres

Demonstrationen er arrangeret af en gruppe mødre, som særligt er bekymrede for udrulningen af coronavacciner til børn.

En gruppe mødre mødte op til en demonstration i Aarhus midtby fredag eftermiddag for at protestere mod, hvad de mener er en udskamning og et samfundspres til at lade deres børn vaccinere. 

- Frihed for Danmark, råber de ifølge TV2 ØSTJYLLANDs reporter, der anslår, at der er mødt omkring 200 op til optoget gennem Aarhus.

Demonstrationen Mødres Brøl er arrangeret af en række mødre, som er bekymrede for udrulningen af coronavacciner til børn. 

Det sker, efter at Sundhedsstyrelsen nu anbefaler coronavacciner til børn mellem 5 og 11 år. Det blev meldt ud på et pressemøde fredag. 

Tre kvinder sang: - Her er et brøl fra en moder, i Aarhus midtby fredag eftermiddag.
Tre kvinder sang: - Her er et brøl fra en moder, i Aarhus midtby fredag eftermiddag.

- Børn bærer ikke ansvaret 

Formålet med demonstrationen er at råbe folk op om at, man skal acceptere, at det stadig er et frit valg at lade sine børn vaccinere eller ej. 

Personligt føler talspersonen for initiativet Mødres Brøl, Ann-Emilie Augustinus, sig ikke udskammet. Men hun modtager mange historier på sociale medier om, at andre oplever det, fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Vi ser forældre skrive grædende til os om, hvordan deres børn bliver udskammet i skolen og udstillet af lærerne også. For eksempel med håndsoprækning på, hvem der nu er vaccineret, og hvem der ikke er vaccineret, siger hun. 

Jordemoder Ann-Emilie Augustinus er talsperson for Mødres Brøl.
Jordemoder Ann-Emilie Augustinus er talsperson for Mødres Brøl.

Sundhedsstyrelsen siger, at det også er for at højne trivslen hos børn, så skoler ikke lukker. Hvad siger du til det? 

- Nu er der ikke nogen signifikant risiko for børn i at blive smittet med covid-19. Så hvorfor de skal bære hele ansvaret for, at samfundets immunitet skal sænkes, det kan jeg ikke rigtig se skal falde på børnene, siger Ann-Emilie Augustinus. 

Selvom myndighederne fortæller, at det er børnene, der bærer smitten lige nu, kan forældre godt finde ud af at holde deres hjemme, hvis de er syge, mener Mødres Brøls talsperson. Derfor synes hun ikke, at der er behov for, at en højere myndighed skal informere om det.

Flere havde hjemmelavede skilte med til optaget i Aarhus midtby.
Flere havde hjemmelavede skilte med til optaget i Aarhus midtby.

Ligeledes mener hun ikke, hun har set evidens nok for, at coronavaccinen er sikker for børn. Dette er til trods for, at vaccinen er blevet testet på millioner og vurderet til at være sikker af myndighederne. 

- Jeg er ikke overbevist. Det er jeg ikke. De indrømmede også på pressemødet, at de ikke har al data, siger Ann-Emilie Augustinus.