Legendarisk tv-program og orkester hylder musik fra spil og film

Aarhus Symfoniorkester og Troldspejlets Jakob Stegelmann hylder den bedste musik fra computerspil og film med koncertbegivenhed.

En hel særlig koncertbegivenhed finder sted i Musikhuset Aarhus til efteråret. Grafik: Aarhus Symfoniorkester.

Musik fra computerspillenes og de nørdede films verden er cocktailen i en ny storslået koncertbegivenhed, som Aarhus Symfoniorkester og det ikoniske DR-program Troldspejlets skaber står bag.

Tv-værten Jakob Stegelmann har nemlig blandt andre været med til at udvælge netop de musikstykker fra film som Star Trek, Star Wars og Superman og computerspil som Call of Duty og Doom, der er med.

I mange år har Jakob Stegelmann fået folk til at sidde klistret foran skærmen, når Troldspejlet blev sendt.  Foto: Ursula Taylor

Koncerten løber af stablen i Musikhuset torsdag den 8. oktober. Den ledes af dirigent Peter Ettrup Larsen og har Jakob Stegelmann som vært.

- Med Troldspejlet og sit øvrige virke har Jakob skabt et univers og fællesskab, der begyndte som undergrund, men som i dag er udbredt og en væsentlig del af vores kulturforbrug, lyder det fra Aarhus Symfoniorkester.

02:00

VIDEO: Også andre kommuner kan byde på store musikoplevelser. Randers blev for nylig kåret som landets bedste musikkommune. Og det kan både mærkes inden for teater og livemusik. Indslaget er fra den 22. januar. 

Luk video

Ikke første gang

Troldspejlet har været set og elsker af mange, siden programmet startede i 1989. Her beskæftiger værten Jakob Stegelmann sig med populærkultur som animation, computerspil, tegneserier, fantasy og science fiction.

Med Troldspejlet og sit øvrige virke har Jakob skabt et univers og fællesskab, der begyndte som undergrund, men som i dag er udbredt.

Aarhus Symfoniorkester

Siden november 2019 har konceptet så fået en renæssance i det nye 'Troldspejlet & Co.' på DR2, hvor fokus ikke længere er rettet mod børn, men alle de voksne, som nægter at give slip på fantasien.

Før det så man første gang et samarbejde mellem det aarhusianske symfoniorkester og Jakob Stegelmann.

Det bliver i Symfonisk Sal i Musikhuset i Aarhus, at koncerten finder sted.  Foto: Nikolaj Lund

- I sommeren 2018 gik Aarhus Symfoniorkester og Jakob Stegelmann sammen på den store Helviti-scene på metalfestivalen Copenhell til et brag af en koncert – dirigeret af Peter Ettrup Larsen, fortæller folkene bag Aarhus Symfoniorkester.

Den begivenhed bliver så nu gentaget i Musikhuset i Aarhus, hvor der også venter et besøg af metalbandet Defecto på udvalgte numre.

Du kan læse mere om den særlige koncert her. 

Læs også Myte aflivet: Børn er ikke kræsne - forældre gør dem det