Låser personalet ude

Kontornussere skal have jord under neglene

02:02

1 af 2

Det administrative personale i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune er i dag blevet låst ude fra deres vanlige arbejdsplads. Fungerende rådmand for Sundhed og Omsorg, Thomas Medom (SF), har bogstavelig talt sat en lås på døren til kontoret.

Kontorfolket skal i stedet ud i marken og arbejde sammen med SOSU-personale og sygeplejersker. Fra mandag til onsdag er de i praktik hos deres kolleger på bl.a. lokalcentrene, i plejeboligerne og i DemensCentrum Aarhus.

- Administrationens opgave er at understøtte og servicere frontmedarbejderne, så de kan løse kerneopgaverne og hjælpe borgerne effektivt og med høj kvalitet. Og den bedste måde at sikre det på er, at administrationsmedarbejderne kender frontmedarbejdernes hverdag indefra, fortæller Thomas Medom i en pressemeddelelse. 

 

Rådmanden skal selv i praktik

Thomas Medom er ophavsmand til initiativet og tager også selv arbejdshandskerne på. Sammen med de øvrige chefer i Sundhed og Omsorg går han i praktik i tre dage på Lokalcenter Hasle og i Gellerup.

- Jeg forventer, at jeg selv og de øvrige administrativt ansatte er blevet lidt klogere på det tætte arbejde sammen med borgerne. Og jeg tror også at noget af det går den anden vej, så vi får lejlighed til at fortælle vore kolleger i plejen, hvad vi laver i Frichsparken og på rådhuset, siger han.

Se mere øverst på siden.