Kovending: Sabah Ahmad kan ikke stille op for Alternativet

En 'procedurefejl' gør, at Mohammad Sabah Ahmad ikke er opstillingsberettiget

Mohammad Sabah Ahmad kan alligevel ikke stille op for Alternativet til det næste Folketingsvalg. Det skriver partiets afdeling i Østjylland på Facebook.

Det vakte stor opsigt, da den tidligere talsmand for Grimhøjmoskéen i det vestlige Aarhus blev offentliggjort som folketingskandidat. Han har udover talsmandsrollen også andre opsigtsvækkende bedrifter bag sig.

Blandt andet stod han som 19-årig bag en bombetrussel mod Aarhus Universitet for at undgå en eksamen og på sin blog har han ytret sig stærkt kritisk over Israels ageren i Palæstina

Tidligere Grimhøj-talsmand er kandidat for Alternativet

Men det er tilsyneladende ikke nogle af disse historier, der har fået Alternativet til at trække hans kandidatur. Det er en procedurefejl, der er årsagen.

- Østjyllands Storkreds valgte i søndags fem folketingskandidater, men det viser sig desværre, at valget ikke levede op til Alternativets landsvedtægter. Derfor bliver valget nu annulleret, og vi her i Østjyllands Storkreds indkalder i nærmeste fremtid til et nyt opstillingsmøde, skriver Alternativet Østjylland på Facebook.

Udskældt folketingskandidat: Jeg har lagt alle kort på bordet

I alt var der 10 gode alternativister, der stillede op. Heraf havde fem af kandidaterne - hvoraf to blev valgt til at opstille som folketingskandidater - ikke været medlem af Alternativet i tre måneder, sådan som landsvedtægterne kræver, hvis man skal vælges til folketingskandidat. Det drejer sig blandt andet om Mohammad Sabah Ahmad, der i går fik en tur gennem mediemøllen', skriver Alternativet i Østjylland på Facebook.

Opdateres.

Se hele Facebook-opslaget her