Kaj Orla begræder ny brand: - Det er rigtig, rigtig trist

Det vækker forargelse og tristhed i Lystrup, at det lokale spejder- og beboerhus igen er ramt af ildebrand.

Kaj Orla Jensen blev for cirka 40 år siden ansat på stedet som lærer, dengang bygninger blev brugt som skole. Han er trist over at se, at så mange minder er gået op i røg.

Natten til lørdag var den gal igen i Aarhus-forstaden Lystrup. For anden gang i løbet af måneden har en brand raseret et spejder- og beboerhus på Elsted Skolevej. Og det er langt fra kun materielle ting, der er blevet spist af flammerne. Også en masse minder er gået op i røg.

- Det er rigtig, rigtig trist. Jeg håber, det kan genopbygges, siger Kaj Orla Jensen fra Lystrup. Han læste om branden lørdag morgen på Facebook og lagde i løbet af formiddagen turen forbi for ved selvsyn at se skaderne.

- Jeg er rigtig rystet, siger Kaj Orla Jensen.

00:51

VIDEO: Branden blev fanget på kamera af en indbygger i Lystrup. Privatvideo. 

Luk video

For ham handler det om mere en mursten. For 40 år siden var blev han ansat på stedet, som dengang husede skole, som lærer, der skulle tage sig af nogle nye fag. Han fortæller, at han var med til at indrette og udvikle den skolen - så der blandt andet blev foto-lokale i det gamle køkken i bygningen.

- Det er simpelthen forfærdeligt. Nu havde spejderne overtaget det, og de havde et godt hus. Det er trist, at det ikke stoppede efter den første brand, men at det skulle have det sidste stød, siger Kaj Orla Jensen.

00:29

VIDEO: Sådan så der ud ved spejderhuset lørdag formiddag.

Luk video

Politiet mistænker, branden er påsat

Østjyllands Politi og Østjyllands Brandvæsen fik meldingen om branden natten til lørdag klokken 04.30. 

Det er anden gang i juni måned, at huset på Elsted Skolevej står i flammer, og det er et faktum, politiet finder påfaldende.

- Det er overvejende sandsynligt, at det er en påsat brand. Det er også i den retning, vi efterforsker, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Lars Bisgaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Spejderhuset ligger ved siden af et beboerhus, som også har taget skade ved to brande.

Michael fik et uventet opkald

For Michael Lund Petersen startede dagen med et uventet opkald.

- Jeg fik et chok, da brandvæsnet ringede her til morgen. Jeg tænkte, at det kunne da ikke passe.

Læs også Historisk hus atter i flammer: Politi mistænker, at brand er påsat

Michael Lund Petersen er driftsleder hos Pro Industri og Skadeservice i Østjylland - og så har han boet hele sit liv i Lystrup og er selv kommet i området ved den gamle skole som barn og ung.

Han er via sit arbejdet i Pro Industri og Skadeservice for nyligt blevet færdig med oprydningen efter den første brand tidligere på måneden - og nu har brandvæsnet så sendt bud efter ham igen.

Michael Lund Petersen skal igen i gang med oprydningen på stedet.

- Det er forfærdeligt. Den, der har gjort det, burde skamme sig. Længere er den ikke. Det er noget svineri, siger Michael Lund Petersen, som TV2 ØSTJYLLAND mødte på stedet lørdag formiddag.

Ingen er kommet til skade ved branden. Det er nu op til politiets teknikere og efterforskere at finde ud af, hvordan den er opstået. Har du oplysninger i sagen, hører Østjyllands Politi gerne fra dig på telefonnummer 114.