Graffitimaler sprayede lokomotivfører i hovedet

En lokomotivfører blev overfaldet, da han ville stoppe en 19-årig i at male graffiti på et tog.

En 19-årig slap alt andet end let fra at male graffiti på et tog på Aarhus Banegård tidligt torsdag morgen.

Den 19-årige blev nemlig spottet mellem spor 3 og 4 af en lokomotivfører, der var på vej til et tog, men undervejs havde spottet den unge maler i færd med at male på et tog.

Lokomotivføreren råbte maleren an, men selv om lokomotivføreren gik tættere og tættere på den unge mand, reagerede han ikke.

Lokomotivføreren konfronterede hærværksmanden og tog fat i hans arm, og det endte i tumult mellem de to. I den forbindelse sprayede den 19-årige lokomotivføreren i hovedet med maling.

Flere mand måtte pacificere togmaleren

Det endte dog med, at gerningsmanden blev tvunget ned på jorden, og lokomotivføreren råbte på hjælp. Fire personer kom til hjælp, hvoraf de to hjalp med at pacificere togmaleren, mens en tredje ringede efter politiet, der ved ankomst anholdt den 19-årige og lagde ham i håndjern.

Her sluttede optrinnet dog ikke, for selv om han var blevet iført håndjern og sat på jorden op af en søjle, rejste den 19-årige sig pludselig og løb fra stedet.

Han nåede dog ikke langt, og i stedet fik han en køretur til politigården, hvor han blev sigtet for at være flygtet som anholdt tillige med en sigtelse for besiddelse af hash samt ikke mindst for hærværk og for grov vold mod lokomotivføreren.

Ifølge politiets notater nåede manden at male i omegnen af to kvadratmeter graffiti på Arrivatoget. Hvad skaden løber op i, er endnu ikke opgjort, lyder det torsdag eftermiddag fra Janni Lundager, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.