Chikane på motorvejen: Ambulance forfulgt af bilist under udrykning

En ambulance under udrykning på motorvej E45 blev lørdag aften udsat for chikanekørsel.

Østjyllands Politi sendte to patruljevogne ned på motorvejen for at hjælpe ambulancen. Det lykkedes dog ikke at fange synderen. Genrefoto. Foto: Jørgen Jessen - Ritzau Scanpix

Lørdag aften modtog Østjyllands Politi en henvendelse fra en ambulance, som kørte med udrykning mod Aarhus i nordgående retning. En bilist havde lagt sig lige efter ambulancen, der kørte med høj fart og forfulgte den ud af motorvejen.

Læs også Falck om chikane af ambulancer: Det er absolut sjældent

- Det er drøn irriterende, for det forstyrrer den opgave, der er i gang. Man skal lade folk arbejde i fred. Det er menneskeliv, vi taler om, siger Jens Henrik Jensen, vagtchef hos Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Man skal lade folk arbejde i fred. Det er menneskeliv, vi taler om.

Jens Henrik Jensen, vagtchef hos Østjyllands Politi

På Twitter kalder Østjyllands Politi hændelsen for chikane og opfordrer alle i trafikken til at have respekt for de blå blink:

Læs også Mand var bekymret for kvinde: Endte med at blive slået ned

- Vi opfordrer alle i trafikken til at respektere udrykningskøretøjer. Giv plads til dem, så hjælpen kommer sikkert frem!

Østjyllands Politi sendte to patruljevogne ned på motorvejen for at hjælpe ambulancen. Men da ambulancen drejede af mod Aarhus, fortsatte bilisten på motorvejen og det lykkedes derfor ikke politiet at få fat i synderen.

03:00

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND havde i to dage et Gopro-kamera til at sidde i forruden på en ambulance. Du kan se nogle af de udrykninger, kameraet optog, i indslaget fra den 20. januar 2019 her.

Luk video